van der Horst

Vijftien PRO-rijders in de Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Het autosportseizoen 2023 staat ook in de Benelux voor de deur en liefhebbers van hoogstaande en competitieve merkencups kunnen dit jaar hun hart weer ophalen. Voor het elfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux staan er niet minder dan 32 wagens op de startgrid voor de eerste afspraak van het seizoen, waaronder vijftien deelnemers in de PRO-klasse, de deelnemers die voor de algemene titel gaan. Wie wordt de opvolger van Harry King, de Brit die in 2022 de Benelux-kroon op zak stak, daar gaat het om.
  • Dreamdrive
Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Porsche Carrera Cup Benelux 2023
Niet minder dan 32 wagens, waarvan bijna de helft in de handen van rijders in de PRO-klasse, ik denk dat we voor een zeer mooi seizoen staan, met een intense strijd op alle vlakken”, blikt Series Manager Olivier Aerts op de start van het seizoen in Spa-Francorchamps vooruit. “Het voorbije, tiende seizoen, toonde al dat de Porsche Carrera Cup Benelux een zeer aantrekkelijke competitie is, niet alleen voor de PRO-rijders uit de Benelux, maar met een uitstraling die de landsgrenzen overstijgt. Die tendens wordt bevestigd, met teams en rijders uit Nederland en België, maar ook uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Israël. Het zijn stuk voor stuk jonge talenten die de strijd om de titel alleen maar mooier zullen maken. Ik wil hierbij ook mijn dank uitdrukken aan de teams die onze competitie kiezen als platform en alle partners die bij dit sterk sportief en menselijk verhaal betrokken zijn.”  

De competitie gaat dus over de opvolging van Harry King en daarvoor komen vijftien deelnemers in aanmerking, al is een verrassing uit PRO-AM nooit uitgesloten. Dertien teams stomen zich klaar voor de eerste meeting van het seizoen, komende donderdag, vrijdag en zaterdag 27, 28 en 29 april op Spa-Francorchamps en dat in het kader van de Belgische manche van het FIA WEC, waaraan ook de nieuwe Porsche 963 Hypercar deelneemt. 

Wat een startveld!
 
Uit Engeland komt Richardson Racing, met Micah Stanley en Robert de Haan. Stanley, met de dubbele Duits-Britse nationaliteit, heeft ondanks zijn 22 lentes al heel wat ervaring in GT-wagens en nam ook al aan een Porsche-competitie deel. De Nederlander de Haan is dan weer de kersverse winnaar van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Revs Motorsport, ook van over het Kanaal, doet het dan weer met een Nederlander en een Duitser: Rik Koen en Etienne Ploenes. Koen reed vorig seizoen al in de Porsche Carrera Cup Benelux en vocht tot de laatste meter voor het Rookie Championship, Ploenes reed onder meer in de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Duitse GT4. 

JW Raceservice rekent op de Rookie-kampioen van 2022, Lucas van Eijndhoven en Tijn Jilesen, die ook al zijn kilometers vergaarde in de Porsche Sprint Challenge Benelux. Het Belgische August Racing by NGT doet het met twee zeer snelle Belgen, met name de vice-kampioen van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022, Glenn van Parijs en de vice-kampioen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, Benjamin Paque. 

Hans Weijs Motorsport brengt Paul Meijer dan weer terug naar Spa-Francorchamps en hij liet in het verleden zeer mooie dingen zien in de eenzitterracerij, waaronder de legendarische Superleague Formula. Ook RedAnt Racing zet één Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – in de PRO-klasse in, voor Sam Dejonghe die in zijn tweede seizoen echt vooraan wil meespelen. 

Nog uit België is er Q1 Trackracing en het Limburgse team doet een beroep op twee jonge talenten, de Nederlander Dirk Schouten en de Fransman Quentin Antonel. Deze laatste komt uit de karting en reed vorig jaar het Franse kampioenschap Formula Renault, waarin hij tweede werd, terwijl Dirk Schouten een adept van de GT-racerij is. 

Last but not least is er Huber Racing dat maar liefst drie wagens inzet, voor de snelle Nederlander Flynt Schuring, die vorig seizoen al van de Porsche Carrera Cup Benelux proefde, naast de kersverse kampioen uit de Porsche Sprint Challenge Middle East, de Israëliër Ariel Levi. Tot slot is er Horst Felix Felbermayr die afgelopen winter ook al in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe aan de slag ging en uit een zeer bekend racegeslacht komt. 

Afspraak dit weekend in de Belgische Ardennen voor de eerste afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux, met twee races van 30 minuten plus één ronden.

Noteren we nog dat de vrije trainingen op donderdag plaatsvinden, respectievelijk om 9u45 (FP1) en 14u40 (FP2) terwijl we op vrijdag de kwalificatie hebben om 9u05 en Race 1 om 14u35. Race 2 start om 10u45 als voorprogramma van de 6 Hours Fia WEC die om 12u45 van start zal gaan. 

Beide races zijn zoals steeds te volgen op de Youtube (@CupChallengeBenelux), Facebookpagina en de website van de Porsche Carrera Cup Benelux! 

Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 26 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons