van der Horst

Vila Real: José Maria Lopez lukt snelste tijd in tweede oefenrit

José Maria Lopez - Citroën C-Elysée
José Maria Lopez - Citroën C-Elysée
José Maria Lopez topte de tweede oefensessie op de Vila Real-stratenomloop. De Argentijn ontzegde in de slotfase stalgenoot Sebastien Loeb de snelste tijd. Een andere Argentijn, Nestor Girolami verraste met een sterke derde chono, gerealiseerd op nieuwe rubbers. Volgden Ma Qing Hua, Monteiro, Muller, Huff, Bennani en Tom Coronel, de snelste van de Chevrolet RML-rijders.
Nestor Girolami - Honda Civic WTCC
Nestor Girolami - Honda Civic WTCC
Met 2:00.155" bleef puntenleider Lopez maar een fractie boven de twee minutengrens die wellicht in qualifying later deze namiddag zal worden doorbroken. Dat menigeen al met meer ijver op zoek ging naar de limieten bleek uit de vele waarschuwingen die de wedstrijdleiding kwistig uitdeelde. Oorzaak voor de vermaningen was het meermaals afsnijden van de chicanes, weliswaar in een poging om een crash te vermijden. Een inbreuk waarin vooral het Nederlandse trio in het WTCC-veld leek uit te munten.  Jaap van Lagen mocht na de derde keer zelfs voortijdig zijn knalgele plunje uittrekken en ook Nick Catsburg en Tom Coronel kregen een vermanende vinger te zien. Laatstgenoemde wist de kloof van meer dan drie seconden (in de eerste rit) met de sessiesnelste weliswaar te reduceren tot 1.3 seconde en bleek hiermee tot diens verwondering de snelste RML Chevrolet-vertegenwoordiger.

Tweede Oefensessie Top 10:

1 J. Lopez Citroen in 2:00.155
2  S. Loeb Citroen +0.274
3 N. Girolami +0.279
4 Q. Ma Citroen +0.419
5 T. Monteiro Honda +0.520
6 Y. Muller Citroen +0.592
7 R. Huff Lada +1.184
8 M. Bennani Citroen +1.257
9  T. Coronel Chevrolet RML +1.300
10  N. Michelisz Honda +1.611

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons