van der Horst

Vila Real: Yvan Muller snelst in voortijdig afgebroken eerste oefenrit

Yvan Muller - Citroën C-Elysee
Yvan Muller - Citroën C-Elysee
Yvan Muller toonde zich zaterdagmorgen in de eerste van twee oefenritten de snelste man op de stratenomloop in het bloedhete Vila Real. De Fransman ging nipt rivaal José Maria Lopez en Norbert Michelisz vooraf, de Hongaar verijdelde met zijn derde tijd een Citroën top vijf. De sessie werd voortijdig afgevlagd nadat Gabriele Tarquini zich bij het aanremmen van één van de verraderlijke chicane in de achtertrein van Tom Chilton had geboord.
Norbert Michelisz - Honda Civic Zengo Motorsport
Norbert Michelisz - Honda Civic Zengo Motorsport
De Honda's deden het best aardig met Gabriele Tarquini,Tiago Monteiro en Nestor Girolami op plaatsen zes,zeven en acht. Ook de Lada's zorgden met Huff, Van Lagen en Catsburg voor een tir groupé, zij het een eind verder in het veld. Nog verder vinden we de RML Chevrolets terug; met uitzondering van Hugo Valente die de negende tijd lukte maar die zonder stuurbekrachtiging in de chicanes veel tijd verloor, sloten de overige Chevy's, aangevoerd door Stefano D'Aste het rijtje.

Gabriele Tarquini -Castrol Honda Racing
Gabriele Tarquini -Castrol Honda Racing
Op enkele schuivers in de chicanes en een contact zonder erg voor Tom Coronel na, verliep de sessie al bij al vrij rustig tot Gabriele Tarquini zich bij het aanremmen van de eerste chicane verremde en voorligger Tom Chilton in de bandenstapel katapulteerde. Beiden gaven elkaar na afloop de schuld, niks nieuws onder de loden zon dus. Chilton meldde dat de bodemplaat werd geraakt maar de achtertrein van zijn wagen schadevrij bleef. De sessie werd door het voorval voortijdig een definitieve halt toegeroepen.

Uitslag Eerste Oefenrit (top 10):

1. Yvan Muller in 2:00.749
2   José María López +0.084
3   Norbert Michelisz +0.160
4   Sébastien Loeb +0.215
5   Ma Qing Hua +0.604
6   Gabriele Tarquini +0.650
7   Tiago Monteiro +0.778
8   Néstor Girolami +1.050
9   Hugo Valente +1.308
10   Mehdi Bennani +1.802

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons