van der Horst

Vila Real: Lynk & Co domineert vrije oefensessie(s)

Yann Ehrlacher - Cyan Performance  Lynk & Co
Yann Ehrlacher - Cyan Performance Lynk & Co
Nadat Santiago Urrutia eerder FP1 als snelste had afgerond voor rivaal Ehrlacher, tekende het Cyan Racing-kwintet ook in FP2 voor een collectief sterke beurt met vijf wagens in de top zes. Enkel Hyundai BRC N Squadra Corse-rijder Mikel Azcona doorbrak de Lynk&Co-hegemonie met een tweede tijd, zij het op een dikke halve seconde van Ehrlacher. Nestor Girolami (Honda Münnich Motorsport) lukte de zevende tijd voor Cupra-snelste Rob Huff. Mehdi Bennani toonde zich met een tiende tijd de snelste van de vier Comtoyou-rijders.
  • Prospeed Competition
Het weer in Vila Real beantwoordde alvast aan de verwachtingen met temperaturen een eind boven de dertig graden, wellicht klimmen deze nog wanneer om 17u (plaatselijke tijd, 18u in België) de kwalificatie van start gaat.

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Net als de verkennende eerste oefentocht langs het snelle, slingerend parcours bleef de safety car ook in FP2 op stal. Niet dat de rijders hun grenzen niet aftastten. Norbert Michelisz beschadigde zijn hele rechterflank na een flirt met de vangrail. Tom Coronel naderde iets te enthousiast de chicane en knalde frontaal op de zware bandenstapel, met dito schade aan de voorpartij van zijn knalgele DHL Audi RS 3 LMS.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Het Audi Comtoyou-kwartet dat dit seizoen voor het eerst met de maximale 40kg succesballast werd bedacht, heeft nog werk op de plank; merksnelste Bennani haalde net de top 10 voor Tiago Monteiro (Honda) en Berthon. Coronel strandde op P15 en Gilles Magnus sloot ongebruikelijk het rijtje op 3.8sec van Ehrlachers chrono.


Uitslag FP1
Uitslag FP2

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 2 juli 2022.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons