van der Horst

Vila Real: Mato Homola stormt naar maiden WTCR-zege

Vila Real podium Race 2
Vila Real podium Race 2
Mato Homola lukte zondagnamiddag in Vila Real een eerste WTCR-overwinning na een gesmaakt duel met puntenleider Yvan Muller die vrede moest nemen met een tweede stek. De Slovaakse belofte bezorgde het DG Sport Compétition van Christian Jupsin zodoende een tweede zege na eerdere winst van Aurélien Comte in Zandvoort. Pepe Oriola, pas als zevende uit de startblokken, laveerde mede dankzij een uitgekiende jokerstrategie net als gisteren naar een knappe derde plaats. In de puntenstand breidt Muller zijn voorsprong op naaste achtervolger Yann Ehrlacher, zevende, uit tot dertig punten. Polesitter Gordon Shedden overschreed als derde de finishlijn maar werd als zesde achter Vernay en Michelisz geklasseerd nadat ie vijf seconden straftijd kreeg om een chicane te hebben afgesneden.
Mato Homola - DG Sport Compétition
Mato Homola - DG Sport Compétition
Polesitter Shedden behield bij de start de leiding voor Muller die bij een mislukte aanval op de leider zijn tweede plaats aan een opzittende Homola kwijtspeelde. De Slovaak voegde na zijn jokerronde als tweede achter Muller in,  de Fransman had de leiding geërfd toen Shedden ging jokeren en naar de vierde stek terugviel. Vijf strafseconden wegens het onopzettelijk afsnijden van een chicane kwamen de Schot zoals gezegd duur te staan. Voor Muller kwam het er na Homola's jokerlap op aan voldoende voorsprong op de Slovaak op te bouwen wilde hij de leiding na de eigen jokerlap veilig te stellen. Opzet waarin de meervoudige toerwagenkampioen evenwel net niet slaagde.
 
Drama was er in de openingsronde toen het tot contacten kwam tussen o.m. Fred Vervisch, Nathanael Berthon, Benjamin Lessennes en Esteban Guerrieri. Voor beide Belgen zat de race er meteen op nadat zij voor hun betrokkenheid met een drive through werden bestraft. Denis Dupont moest met schade naar de pits, Tom Coronel tikte als 15de aan en reed in de uitloopronde andermaal lek.

Uitslag  Race 2 WTCR Vila Real
 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons