van der Horst

Vila Real: Rob Huff (Cupra Zengő Motorsport) wint 100ste WTCR-race

Rob Huff - Zengő Motorsport Cupra Leon Competicion
Rob Huff - Zengő Motorsport Cupra Leon Competicion
Een ietwat mislukte jokerlap van leider Muller, veroorzaakt door Mikel Azcona, leverde Zengo Motorsport-rijder Rob Huff een eerste zege op. De Brit vertrok als vierde, kwam aan de leiding door als laatste te jokeren maar was sowieso sneller dan achtervolger Attila Tassi (Honda) die Mikel Azcona (Hyundai) achter zich wist te houden. Muller tikte als vierde aan voor Norbert Michelisz en Audi-snelste Mehdi Bennani. Puntenleider Azcona neemt dankzij zijn derde stek opnieuw wat afstand van Santiago Urrutia. De winnaar van race 1 boekte geen plaatswinst en eindigde tiende. Rivaal Yann Ehrlacher wist aan Nestor Girolami voorbij te gaan en finishte als achtste. Weekend om snel te vergeten daarentegen voor pechvogel (in qualifying) Gilles Magnus, onze landgenoot tikte als 13de aan, net achter Tom Coronel.
Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Geen drama's bij de start, polesitter Yvan Muller behoudt de leiding en slaat al snel een kloof naar achtervolger Attila Tassi. Mikel Azcona behoudt zijn derde plaats voor Huff, Bennani, Michelisz en ook verderop noteren we geen positiewissels. Na twee ronden rijdt Tiago Monteiro lek, gaat de muur in en hindert de achteropkomende Esteban Guerrieri. De safety car neutraliseert de wedstrijd om beide wagens te ontzetten.

Attila Tassi - Liqui Moly Team Engstler
Attila Tassi - Liqui Moly Team Engstler
Geen wijzigingen bij de herneming met nog een kwartier voor de boeg. Azcona opteert al vroeg voor de jokerlap maar wanneer ook Tassi buitenom de rotonde is gereden behoudt de Hongaar zijn tweede stek achter leider Muller. De Fransman verliest tijdens diens jokerlap in één klap twee plaatsen aan Tassi en Azcona. Laatstgenoemde had net tevoren immers een jokerkegel omver gereden, wat Muller ietwat deed aarzelen, met tijdverlies als gevolg. Azcona wacht voor het incident mogelijk nog een bestraffing.

Rob Huff die zijn jokerlap zo lang mogelijk uitstelt heeft voldoende afstand genomen van eerste achtervolger Tassi om probleemloos te jokeren. De Brit heeft het geluk aan zijn zijde want nauwelijks enkele seconden later wordt de wedstrijd met de safety car geneutraliseerd. Daniel Nagy is in de chicane in de muur geknald en de achteropkomende Nathanaël Berthon rijdt hard op de Zengo Motorsport Cupra in. Met nog slechts een handvol minuten te gaan wordt de race dan ook achter de safety car beëindigd, tot grote opluchting van Huff - vorige week nog tweede in Spanje -  en diens exentrieke teambaas Zoltan Zengő. De Brit wipt in de tussenstand bovendien over Nestor Girolami naar de vierde plaats. 

Uitslag Race 2

Stand Rijders na Race 2

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 3 juli 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons