van der Horst

Vila Real: Rob Huff domineert meermaals geneutraliseerde kwalificatiesessie

Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW GTi TCR
Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW GTi TCR
Rob Huff deed zijn reputatie van straatracespecialist andermaal alle eer aan door zaterdagmiddag in de straten van Vila Real de pole voor de eerste van drie races te lukken. Het Franse Sebastien Loeb Racing kwam erg sterk voor de dag want monopoliseerde met tweede snelste Mehdi Bennani zowaar de eerste startrij. In een tot vier maal toe met code rood gestopte sessie snelde Hyundai-rijder Nobert Michelisz naar een derdesnelste tijd, de Hongaar krijgt puntenleider Yann Ehrlacher naast zich op de tweede startrij. Thed Björk die beide oefensessies had getopt moest vrede nemen met een vijfde chrono, de Zweed wordt op de derde geflankeerd door teamgenoot en -baas Yvan Muller. Dat deze omloop geen kolfje naar de Audi-hand is blijkt uit de tiende startplaats van Vila Real-rookie Jean-Karl Vernay, de snelste Audi-vertegenwoordiger van het lot.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Huff, die hier zijn eerste pole van het seizoen versierde, prijkte al vrij snel bovenaan de tijdtabel maar zou zijn chrono nog meermaals scherper stellen in een sessie die tot vier keer met de rode vlag diende geneutraliseerd. Een eerste keer om een platgereden paaltje op te ruimen, een tweede keer nadat Alfa Romeo-rijder Gianni Morbidelli zijn Mulsanne Racing Alfa Romeo Giulietta TCR in een chicane in de rail had geplant. Kort nadat Yann Ehrlacher zich uit de buik van het veld naar P4 had gehesen diende de wedstrijdleiding andermaal in te grijpen om brokstukken op te ruimen. Toen Jean-Karl Vernay twee minuten voor het afvlaggen met averij links voor op de baan tot stilstand kwam was wie nog op zoek was naar een snelle ronde er definitief aan voor de moeite.

Denis Dupont
Denis Dupont
De vele rode vlaggen doorkruisten onvermijdelijk de vooraf uitgestippelde taktiek van menig concurrent. Dat gold ook voor het Boutsen-duo Benjamin Lessennes (14de) -Tom Coronel (16de) die helemaal achteraan in de pitlane geparkeerd stonden en na elke neutralisatie nauwelijks een rondje zonder verkeer wisten te vinden. Puntenwinst in het eerste treffen zit er voor Frédéric Vervisch en Denis Dupont, respectievelijk gekrediteerd met de 19de en 25ste chrono, al helemaal niet in.

Uitslag  Kwalificatie Race 1 WTCR Vila Real

Foto's: Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons