van der Horst

Vila Real: Yvan Muller opnieuw leider na onbedreigde zege

Esteban Guerrieri - Yvan Muller - Pepe Oriola
Esteban Guerrieri - Yvan Muller - Pepe Oriola
Yvan Muller is opnieuw leider in het WTCR-kampioenschap nadat de Fransman zijn YMR-Hyundai vanuit eerste stelling probleemloos naar een tweede seizoenzege stuurde. Ook Esteban Guerrieri hield vast aan zijn tweede (start)plaats die hem toekwam op de na de massacrash hertekende grid. Gabriele Tarquini die als derde van start mocht leek goed voor de laatste podiumtrede maar verspeelde zijn stek in de laatste kilometer aan Pepe Oriola als gevolg van een lekke band. De Italiaan wist nog net zijn vierde stek veilig te stellen voor het aanstormende trio Vernay-Comte-Lessennes dat wedstrijdlang mooi strijd leverde voor de vijfde plaats.
  • Hamofa Performance
Yvan Muller - YMR Hyundai TCR
Yvan Muller - YMR Hyundai TCR
Twintig rijders tekenden uiteindelijk nog present op de door de massacrash behoorlijk uitgedunde grid. Onder de non-starters, naast vanzelfsprekend Huff, Bennani en Björk, ook puntenleider Yann Ehrlacher die indien hij ook morgen niet aan de start komt veel terrein dreigt te verliezen.
Echt veel prangende momenten vielen er in deze achter de safety car gestarte wedstrijd niet te beleven. 
 
Pepe Oriola - Campos Racing Cupra TCR
Pepe Oriola - Campos Racing Cupra TCR
Voorin kontroleerde Muller moeiteloos de race, wat hem een tweede seizoenzege opleverde. Enkel Guerrieri en Tarquini wisten bij de Elzasser in de buurt te blijven. Na Vernay te zijn gepasseerd via de jokerronde-procedure, laveerde Pepe Oriola op een eenzame vierde stek maar boekte alsnog een plaatsje winst toen Tarquini in de slotkilometer ongelukkig terugviel naar P4.
Leuk om zien was het duel om de vijfde stek tussen Vernay, Lessennes en Aurélien Comte. Laatstgenoemde profiteerde van een ietwat aarzelende aanval van onze landgenoot op Vernay om de Boutsen-Ginion-rijder zijn zesde stek af te snoepen. Blijft dat Vila Real-rookie, ook na de eerste oefensessie volledig te hebben gemist,  hier andermaal zijn visitekaartje af gaf. 
 
Van de vier Comtoyou-rijders wisten Nathanael Berthon en Frédéric Vervisch, respectievelijk achtste en tiende, ietwat onverhoopt punten te scoren mede doordat ook zij als gevolg van de massacrash flink wat plaatsen op de grid voor de herstart hadden gewonnen. Daar tegenover staat dat zowel Olivier Panis als Denis Dupont met technische problemen stil kwamen te staan op de baan, met enkel plaatselijk geel als gevolg. Tom Coronel opteerde als eerste voor de jokerronde maar verdween kort daarop uit de race nadat een kabel nabij de turbo het door de hitte liet afweten.
 
In de puntenstand gaat Muller die met lege handen uit Zandvoort terugkeerde nu opnieuw aan de leiding. De Elzasser telt achttien punten meer dan neef Ehrlacher die zaterdagavond nog onzeker was of ie op zondag zou kunnen racen. Vernay, derde, telt 31 punten achterstand en gaat voor één punt Tarquini vooraf. Huff is vijfde maar komt net als Guerrieri, Björk en wellicht ook Michelisz dit weekend niet meer aan de bak.

Uitslag Race 1 WTCR Vila Real

Kampioenschap:

1.Muller 164p
2.Ehrlacher 146
3.Vernay 133
4.Tarquini 132
5.Huff 130
6.Guerrieri 129
7.Björk 112
8.Michelisz 102
9.Oriola 80
10.Comte 68
11.Vervisch 67
14.Lessennes 44
18.Coronel 16...
 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons