van der Horst

Magione: ELITE 1: Race 2: Vilarino loopt verder uit in het kampioenschap

Eddie Cheever III
Eddie Cheever III
Anthony Kumpen is vijfde geëindigd in de tweede race van ELITE 1 op het circuit van Magione, maar Ander Vilarino pakte de tweede plaats en vergroot alzo zijn voorsprong in het kampioenschap op Kumpen tot 11 punten. De beslissing om de titel valt dus in Le Mans waar opnieuw dubbele punten te verdienen vallen. De race werd gewonnen Eddie Cheever III, de Italiaan die gisteren nog derde werd kwam als winnaar uit het duel dat hij rondenlang voerde met Vilarino. Bert Longin finishte als zevende en Bas Leinders moest opnieuw opgeven.
Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS) nam een uitstekende start en schoof op van de derde naar de eerste plaats. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) daarentegen had een desastreuze start en viel na een tik van een concurrent terug van de tweede naar de achtste positie en was alzo op achtervolgen aangewezen. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) nam het wiel van Cheever en zette de Italiaan constant onder druk. Wat hij  ook probeerde, Cheever kraakte niet en Vilarino moest zich tevreden stellen met de tweede plaats, al doet hij een uitstekende zaak in het kampioenschap. Zijn directe tegenstander in de puntenstand Anthony Kumpen maakte nog enkele plaatsen goed maar kwam niet verder dan de vijfde plaats.

Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro) pakte de laatste podiumplaats en Borja Garcia (Ford Autolix Competition Ford Mustang) eindigde als vierde. Achter Freddy Nordström (Still Racing Chevrolet Camaro) kwam Bert Longin als zevende over de finish en bleef Guerin (Brazil Team Chevrolet SS) net voor. Vilarino gaat nu naar de finale op het circuit van Le Mans met een voorsprong van 11 punten op Kumpen en 21 op Garcia.

Magione; ELITE 1; uitslag race 2:

01. Eddie Cheever III (CAAL Racing Chevrolet SS)
02. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander Chevrolet SS) +0.240
03. Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro) +2.715
04. Borja Garcia (Ford Autolix Competition Ford Mustang) +4.654
05. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) +7.521
06. Freddy Nordström (Still Racing Chevrolet Camaro) +14.287
07. Bert Longin (PK Carsport Chevrolet SS) +18.735
08. Victor Guerin ( Brazil Team Chevrolet SS) +18.974
09. Nicolò Rocca (CAAL Racing Chevrolet SS) +22.468
10. Mathias Lauda (DF-1 Racing by B66 Chevrolet Camaro) +25.173

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons