van der Horst

Condroz: Vincent Verschueren en GoDrive vol voor de vice-titel

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren is aan een prachtig seizoen bezig met de DS 3 R5. Na podiumplaatsen in Ieper en Sankt-Vith, wil de piloot van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune, dit weekend het seizoen in het Belgisch kampioenschap afsluiten met een topprestatie in de Condroz Rally. Op zijn lievelingsparcours wil Vincent, deze keer bijgestaan door Robin Buysmans, zich nog eens meten met de andere R5's en vooral een gooi doen naar de titel van vice-Kampioen van België.
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
De fel omstreden uitsluiting tijdens de Rally van Spa, waar Verschueren een tijdscontrole miste, heeft de Oost-Vlaming een gans seizoen achtervolgd. Hij lag tweede op dat moment en verloor hierdoor kostbare punten en was een gans seizoen op achtervolgen aangewezen.

Via enkele schitterende prestaties kon hij oprukken naar de derde plaats na kampioen Loix en op een handvol punten van Guillaume Dilley, waarmee hij het duel aangaat voor de titel van vice-kampioen. Maar ook Dilley komt goed bewapend aan de start, want ook hij zal een DS 3 R5 besturen. Vincent Verschueren moet het duel winnen van Guillaume Dilley om de tweede plaats alsnog te bemachtigen.

“In de East Belgian Rally was onze DS 3 R5 beresterk en ik wil die lijn graag doortrekken in de Condroz, mijn lievelingswedstrijd," vertelt Vincent. "Als het droog blijft, dan zullen de WRC's moeilijk te volgen zijn. Het vermogen speelt een grote rol op dit parcours. Maar, we zitten natuurlijk wel beter in het ritme dan sommige piloten die met een WRC aan de start komen. Sommige stroken onverhard liggen er wel slecht bij. Hopelijk spelen ze geen beslissende rol, want je kan er veel verliezen door een lekke band."

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
“Mogelijk krijgen we wisselvallig weer dit weekend in de regio van Hoei. Daarom zou ik graag vooraf eens in de regen rijden met de DS 3 R5 in zijn huidige configuratie om te voelen hoe de wagen reageert. In elk geval gaan we de shakedown rijden om goed voorbereid aan de start te komen," vervolgt Vincent, die zal rijden samen met Robin Buysmans.

"Ik wil niet teveel denken aan het kampioenschap, maar gewoon mijn eigen wedstrijd rijden, zo hard mogelijk trappen en zien waar we eindigen. Ik verwacht dat Kris Princen de te kloppen man zal zijn in R5, maar het is een lange wedstrijd..."

Foto's: RIP/Degryse-Vincent Wouters-BRC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van de Condroz.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons