van der Horst

Vincent Verschueren mikt op podium in Haspengouw

Vincent Verscheuren - Škoda Fabia R5
Vincent Verscheuren - Škoda Fabia R5
Vincent Verschueren steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken bij het begin van het nieuwe rallyseizoen. De Oost-Vlaming wil bij zijn debuut in de Skoda Fabia R5 uit de renstal van Godrive meteen op het podium eindigen in de Rally van Haspengouw, de opener van het BRC.
Hugo Van Opstal - Gaby Goudezeune
Hugo Van Opstal - Gaby Goudezeune
“We hebben een heel goed gevoel in de wagen. Hij voelt heel zacht aan”, zei Vincent Verschueren bij de voorstelling van de wagen. Verschueren was optimistisch, maar bleef voorzichtig. Teambaas Gaby Goudezeune zag het meer zitten. “Ik heb Vincent zien rijden op onze test. Veel sneller kon het toch niet meer hoor. We gaan winnen dit jaar. Misschien niet in de Haspengouw of in Ieper, maar winnen gaan we. We hebben het beste wapen.”

De ambitie droop er van af woensdag op de persvoorstelling van de wagen. De Skoda is in het groen getooid met een agressief ogend zwarte neus, op vraag van Verschueren.

Gert Broekaert - Vincent Verschueren - Veronique Hostens
Gert Broekaert - Vincent Verschueren - Veronique Hostens
“We willen toch op het podium staan. Anderzijds moeten we realistisch zijn. Het is de eerste keer met deze wagen. We hebben wel enorm veel ervaring opgebouwd met de Citroën. Het was geen gemakkelijke wagen, dus we hebben wel de nodige ervaring om mee te nemen. We hebben er veel uit geleerd, en we willen al het goede overzetten op deze Skoda”, aldus Vincent Verschueren die komend weekend genavigeerd wordt door Gert Broekaert. Vanaf Spa neemt Veronique Hostens plaats in de rechterkuip.

Foto's: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 25 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons