van der Horst

Vincent Verschueren, tweede in de Omloop van Vlaanderen

In de 62ste Omloop van Vlaanderen, de 7de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, hebben Vincent Verschueren en Filip Cuvelier een prachtige tweede plaats behaald. De VW-formatie eindigde na 187 km tegen de chrono op amper 35"9 van winnaar Stéphane Lefebvre, de Franse wereldtopper die dit seizoen ongeslagen is in België.
  • Prospeed Competition
Vrijdagavond zat het tempo er meteen goed in bij Vincent Verschueren. In de regen stuurde hij zijn Volkswagen Polo GTI R5 naar een snelste tijd op de Zoning, de fameuze rondkoers op het industrieterrein in Roeselare, waarna hij de dag afsloot op 10"8 van leider Lefebvre. "Het was erg lang geleden dat we nog in de regen en in het donker hadden gereden. Ik heb wel genoten van die moeilijke omstandigheden. In Zilverberg maakte ik een kleine spin, wat 7" kostte. Dat ik op de Zoning de scratch reed, daar ben ik trots op, want zo vaak kan je geen snelste tijd afsnoepen van Stéphane Lefebvre, een echte wereldtopper. Dat bewees hij recent in Ieper nog."
 
Zaterdag bleven Vincent Verschueren en Filip Cuvelier met de GoDrive Polo in de openingsronde nog goed in de buurt, maar in de namiddag liep het verschil met de leider op tot 57"5. "In de namiddag hadden we een elektronisch probleem, waardoor de motor niet meer het maximale vermogen gaf. Daardoor liep onze achterstand op en kwam Gino Bux heel dicht, maar gelukkig kon het team het probleem oplossen voor de slotronde. En daarin heb ik nog eens alle registers opengetrokken," vertelt Vincent Verschueren.

Met nog eens drie snelste tijden op rij, naderden Vincent Verschueren en Filip Cuvelier tot op 35"9 van winnaar Lefebvre, als tweede in de wedstrijd. Ook op de afsluitende Pirelli Powerstage liet de GoDrive-formatie een knappe derde tijd noteren. "Een tweede plaats achter Stéphane Lefebvre, dat is het maximaal haalbare resultaat op dit moment in het Belgisch kampioenschap. Stéphane is een fenomeen, een full prof rallyrijder die jarenlang als fabriekspiloot in het WRC actief was. Kortom, hij is van een andere orde. Hij trekt het niveau in het Belgisch kampioenschap omhoog. Ik denk dat we trots mogen zijn dat we alle anderen het nakijken hebben gegeven."
 
De volgende wedstrijd van  Vincent Verschueren is niet de East Belgian Rally, maar de Aarova Rally op 2 oktober in Oudenaarde.

Belgian VW Club

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 5 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons