van der Horst

VIR: Maxime Martin pakt eerste pole in de VS

Maxime Martin - RLL BMW Z4 GTE #55
Maxime Martin - RLL BMW Z4 GTE #55
Maxime Martin heeft zijn eerste pole positie in de American Le Mans Series beet. Op de Virginia International Raceway (VIR) noteerde de BMW fabrieksrijder in zijn Team RLL BMW Z4 GTE #55 een 1:45.978, daarmee dook hij als enige onder de 1:46 grens. De Risi Competizione Ferrari F458 Italia #62 van Matteo Malucelli mag morgen in tweede stelling starten, ondanks het feit dat de snelste chrono van de Italiaan werd geschrapt voor het veroorzaken van een rode vlag op twee minuten van het einde van de sessie. De Ferrari #62 liet namelijk een vloeistofspoor achter op de piste waardoor de Corvette C6.R #4 van Tommy Milner in het decor belandde en ook de SRT Viper GTS-R #93 van Kuno Wittmer een spin maakte.
  • Shopa
Ook de tweede RLL BMW was bij de pinken met het exemplaar #56 van Dirk Müller op P3, voor de Paul Miller Racing Porsche in handen van Marco Holzer. De SRT Viper van Marc Goossens werd door zijn teamgenoot Dominik Farnbacher op de zesde plaats geparkeerd, net achter de zusterwagen #93. In het Corvette kamp kon men maar de achtste en negende chrono verwezenlijken.

In LMP1 viel er voor het eerst sinds lang weer eens wat spanning te beleven. Guy Smith kon in zijn Dyson Racing Lola-Mazda eindelijk de Muscle Milk Pickett Racing HPD van de pole houden. Klaus Graf moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede tijd op 0.204 seconde achterstand. In LMP2 realiseerde Level 5 Motorsports een 1-2 met op kop de HPD ARX-03b #551 van Ryan Briscoe. Tot slot vermelden we nog dat Jan Heylen de zesde tijd op acht deelnemers neerzette in de hyper competitieve GTC (Porche Cup) klasse.

Foto: BMW AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in American Le Mans Series op vrijdag 4 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Virginia International Raceway.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons