van der Horst

VIR: Risi Ferrari wint GT – Tegenslag voor Martin en Goossens (+Video)

Risi Competizione - Ferrari 458 Italia GTE
Risi Competizione - Ferrari 458 Italia GTE
Lucas Luhr en Klaus Graf hebben met hun Muscle Milk Pickett Racing HPD de Oak Tree Grand Prix op de Virginia International Raceway (VIR) gewonnen. Op zich geen verrassing doch de Dyson Lola-Mazda van Johnny Mowlem en Guy Smith bood vandaag zeker weerstand en kon op snelheid meermaals van de leiding proeven na enkele knappe duels, hun achterstand aan de meet bedroeg uiteindelijk 22 seconden. De hyper competitieve GT-klasse bood zoals gewoonlijk het beloofde spektakel en kreeg met de Risi Ferrari van Mateo Malucelli en Olivier Beretta een verdiende winnaar.
Chevrolet Corvette C6 ZR1
Chevrolet Corvette C6 ZR1
De Risi Ferrari toonde gisteren in de kwalificaties al over de nodige snelheid te beschikken door de tweede tijd te klokken achter onze landgenoot Maxime Martin. Vandaag zat alles eens mee voor het sympathieke Ferrari team waardoor Matteo Malucelli op 25 minuten van het einde de Core Autosport Porsche van Patrick Long kon passeren voor de leiding om zo vervolgens de eerste zege van het seizoen te behalen. Long viel nog wat terug en kwam zo in de vuurlinie van beide Corvettes te liggen, die ondanks hun mindere kwalificatie toch weer boven kwamen drijven in de race. Jan Magnussen (Corvette #3) moest na meerdere aanvalspogingen vrede nemen met P3 achter Long die nog net kon standhouden. Bij Corvette Racing zal men er echter niet te veel om treuren want dankzij de punten van deze podium plaats is men nu reeds zeker van de titel bij de constructeurs, met enkel nog Petit Le Mans op het programma later deze maand. Tommy Milner was in de Corvette #4 goed op weg om achter Magnussen als vierde te finishen, maar moest in een hectische slotfase beide RLL BMW’s nog voor laten gaan.

BMW Team RLL - BMW Z4 GTE #55
BMW Team RLL - BMW Z4 GTE #55
De Belgen kenden vandaag wat tegenslag. Maxime Martin parkeerde gisteren zijn BMW Z4 GTE nog op de pole, maar een banaal defect aan het scharnier van de deur zorgde voor een lang oponthoud in de pits waardoor de #55 uiteindelijk 2 ronden achterstand opliep. Met de hulp van enkele ‘cautions’ kon Martin weer aansluiting vinden achteraan het veld om in het laatste half uur nog drie wagens te passeren en zo als vijfde de finishvlag te nemen achter de zusterwagen #56 (Müller/Hand), ongetwijfeld een knappe inhaalrace die bij veel mensen weer indruk maakte. In het SRT kamp was de snelheid zeker aanwezig maar enkele tegenslagen verhinderden een goed resultaat. De #91 van Marc Goossens kreeg een half uur van het einde een stop-and-go aangesmeerd waardoor hij van een virtuele podiumplek terugviel naar de staart van het veld. Uiteindelijk kon ‘The Goose’ de Falken Tyre Porsche nog inhalen en nog een positie winnen toen de zusterwagen #93 met pech kreeg af te rekenen in de laatste paar ronden om zo zevende te worden.

LMP2 was het toneel van de strijd tussen Extreme Speed Motorsport en Level 5 Motorsport, beide gebruik makend van het HPD pakket. De zege ging uiteindelijk naar de #551 van Ryan Briscoe en teambaas Scott Tucker, de ESM #01 werd tweede en kon zich tussen beide Level 5 wagens innestelen. In GTC (Porsch Cup) ging de zege naar Damien Faulkner, voor Jeroen Bleekemolen en Sean Edwards. Jan Heylen werd in het zog van dit trio mooi vierde in de klasse. De wedstrijd werd overigens opgeschrikt door een heftige crash tussen een GTC en GT Porsche waarvan u de beelden hieronder kan terugvinden. Zowel de piloten, de cameraman als de marschals bleven ongedeerd.




ca08af52797fe079bc7ff1a9b2102835c7b2f4a1.jpg










Foto's: Risi/Lefurbre, ALMS & BMW AG



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons