van der Horst

VIR: Titel is binnen voor Porsche

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche heeft op de Virginia International Raceway de dubbel behaald in de Michelin GT Challenge, de tiende wedstrijd voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, waar enkel de GT’s in actie kwamen. Patrick Pilet en Nick Tandy behaalden de zege voor Laurens Vanthoor en Earl Bamber. Deze laatsten blijven echter de puntenstand aanvoeren, terwijl Porsche al zeker is van de constructeurstitel in de GTLM klasse.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
De Porsche #912 van vanthoor/Bamber startte van op de pole, maar moest iets later bij de eerste pitstops de leiding afstaan aan de zusterwagen van Tandy/Pilet. Jan Magnussen en Antonio Garcia legden met hun Corvette beslag op de laatste podiumplaats. De Corvette van Gavin/Milner kwam als vierde over de lijn voor de beide Ford’s van Ford Chip Ganassi Racing en de twee BMW’s van BMW Team RLL.

In de GTD klasse was de overwinning voor onze Noorderbuur Jeroen Bleekemolen die team vormde met Ben Keating op de Riley Motorsports - Team AMG Mercedes AMG GT3. Farnbacher/Hindman (Meyer Shank Racing w/ Curb-Agajanian Acura NSX) en MacNeil/Vilander (Scuderia Corsa Ferrari 488 GT3) vervoegden hen op het podium.

Foto's: Porsche PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 26 augustus 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons