van der Horst

Virgin Racing stelt wagen voor - terugkeer van Robin Frijns in Formule E

Envision Virgin Racing Audi e-tron FE05
Envision Virgin Racing Audi e-tron FE05
Gisteren werd bij de Audi de e-tron FE05, het strijdwapen van het merk met de vier ringen voor het vijfde seizoen van de Formule E, gepresenteerd, maar ook vandaag stond deze wagen in de belangstelling onder de vlag van Envision Virgin Racing. Na de breuk met DS, ging het team aankloppen bij Audi om een samenwerking aan te gaan. Daarnaast kwam Envision Group, een Chinees bedrijf dat op een milieuvriendelijke manier energie levert en tevens al sponsor was van het team, meer op de voorgrond als hoofdaandeelhouder. Daarom heeft de voorstelling vandaag, op "Energy Efficiency Day", ook meer een symbolische betekenis, energie besparen is ook in de Formule E belangrijk. Daarnaast werden ook de piloten voor het komende seizoen voorgesteld en kregen we een verrassende naam naast Sam Bird: Robin Frijns.
  • Oeste Kart
Voorstelling Envision Virgin Racing
Voorstelling Envision Virgin Racing
Dat Sam Bird voorgesteld wordt, is geen verrassing. De Brit is van bij het begin bij Virgin Racing en heeft in vier seizoenen al 45 races gereden bij de troepen van sir Richard Branson. Toch kreeg hij vorig seizoen een koude douche nadat hij lang in de running lag voor de titel en het in New York allemaal misliep waardoor hij zelfs terugviel naar een derde plek in de eindstand. Voor het tweede zitje ging het team niet terug naar de Brit Alex Lynn. Lynn maakte bij zijn debuut indruk door de pole te pakken in New York tijdens seizoen drie, maar kon nadien nooit echt bevestigen. Daardoor ging men op zoek naar een nieuwe naam en kwamen uit bij een oude bekende in de Formule E: de Nederlander Robin Frijns.

Frijns nam deel aan de serie tijdens seizoen twee en drie bij team van Andretti Autosport. Maar de Nederlander werd bedankt voor bewezen diensten nadat het team zee ging met BMW en maakte dankzij Audi de overstap richting DTM. Of hij een dubbelprogramma zal afwerken, is nog niet geweten.

Foto's: Envision Virgin RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 5 oktober 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons