van der Horst

Virginia: Corvette Racing vecht nog mee voor de titel

Antonio Garcia en Jordan Taylor
Antonio Garcia en Jordan Taylor
In Virginia stond de Michelin GT Challenge op het programma van het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Daar haalde Corvette Racing hun tweede overwinning van het seizoen, met dank aan Antonio Garcia en Jordan Taylor. Het duo haalde de winst binnen na de laatste stop en bleven met twee seconden de Vasser Sullivan Lexus van Ben Barnicoat en Jack Hawksworth voor. Dat terwijl in GTD een unicum plaats vond, namelijk de vijfde overwinning op rij van Paul Miller Racing.
  • 24 Hours of Zolder
De Lexus mocht vanaf pole starten, maar eens voorbij de pitstops, kregen we een driestrijd voor winst. Eerst verloor deze de leiding aan Bryan Sellers in de Paul Miller Racing BMW, om dan uiteindelijk geringeloord te worden tijdens de pitstops. Corvette Racing besloot namelijk vroeger de pits op te zoeken en kwam zo voor de Vasser Sullivan Lexus buiten. De derde plaats in GTD Pro ging naar de Pfaff Motorsports Porsche van Patrick Pilet en Klaus Bachler, al kwam die wel pas als twaalfde over de meet.

Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Gezien Paul Miller Racing mee aan het strijden was voor winst, werden de overigen gedegradeerd tot figuranten. Sellers en Madison Snow haalden het met twaalf seconden voorsprong op de BMW van Turner Motorsports met Patrick Gallagher en Robby Foley. Het had zelfs een volledige top drie voor BMW kunnen worden, ware het niet dat de Winward Racing Mercedes van Russell Ward en Phillip Ellis zich er tussen kon wringen om het laagste podiumtrapje te pakken.

Foto's: Corvette Racing - BMW M MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 28 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons