van der Horst

Virginia: Jan Heylen blijft in de running voor titel Michelin Pilot Challenge na winst

Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Een ongebruikelijke wijziging afgelopen weekend. Normaal gezien rijdt de Michelin Pilot Challenge altijd de dag voor hun grote broer IMSA WeatherTech Sportscar Championship. In Virginia mochten de heren de zondag mee opvullen. Dat Jan Heylen een topseizoen beleeft, merkten we vorige week al, maar dit weekend zette de Gelenaar stappen om misschien een tweede titel achter zijn naam te zetten dit jaar. Heylen won namelijk samen met Ryan Hardwick de race in hun Wright Motorsports Porsche en ligt nu dertig punten achter op de leider.
  • G&A Motors Motorsport
Jan Heylen
Jan Heylen
In het eerste uur was de taak van Hardwick om niet te ver te zitten achter de leiders en dat deed de Amerikaan met verve. Eens Heylen het stuur overnam, begon hij de gaten met de leiders te dichten en plaatsen op te schuiven om uiteindelijk op 12 minuten van het einde de leiding over te nemen en zo zijn tweede opeenvolgende zege te claimen. Aan de meet had hij een halve tel voorsprong op de Notlad by RS1 Aston Martin van Stevan McAleer en Patrick Gallagher en ook weinig verschil met Alan Brynjolfsson en Trent Hindman in de VOLT Racing with Archangel Aston Martin. Met die uitslag zou Heylen op tien punten van de leiders Bill Auberlen en Dillon Machavern komen, maar omdat de Notlad by RS1 Aston Martin gediskwalificeerd werd achteraf, is het verschil nu 30 punten. Dus alles zal pas beslist worden tijdens de finale in Road Atlanta op 12 november.

Bij de TCR's kregen we voor het eerst een team dat voor de tweede maal dit seizoen kon winnen. De eer viel te beurt aan JDC-Miller Motorsport, waar Mikey Taylor en Chris Miller met de Audi wonnen. Aan de meet hadden zij meer dan twee seconden voorsprong op de Michael Johnson Racing Hyundai van Stephen Simpson en Michael Johnson, terwijl Mark Wilkins en Harry Gottsacker de Bryan Herta Motorsport w/ Curb-Agajanian Hyundai als derde parkeerden. Denis Dupont kwam ook weer in actie in de Van der Steur Racing Hyundai. Onze landgenoot eindigde met teamgenoot Rory van der Steur op een negende plaats.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 11 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons