van der Horst

Virginia: Jan Heylen blijft op kop in Pro-Am klasse

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Dit weekend mocht Jan Heylen wederom aantreden in de GT World Challenge America. De Gelenaar trok richting Virginia International Raceway om samen met teamgenoot Fred Poordad in de Wright Motorsports Porsche hun leidersplaats in het Pro-Am klassement te verdedigen. Met twee tweede plaatsen lukte dit met verve en het duo loopt zelfs uit op hun naaste concurrenten Colin Braun en George Kurtz, die met hun DXDT Racing de finish niet haalden tijdens de tweede race.
  • Powercars
Net zoals in de vorige manches liet Heylen een zeer goede indruk na. De Gelenaar kon in de eerste race terugklimmen naar een vijfde plaats algemeen in het klassement, waarbij hij en zijn ploegmaat als tweede aantikten in de Pro-Am klasse, achter Michael Cooper en Erin Vogel in de DXDT Racing Mercedes, overigens de eerste vrouw ooit die wint in een manche van SRO op Amerikaanse bodem. Tijdens de tweede race gaf Heylen het stuur over aan Poordad met een comfortabele voorsprong, maar een drive through penalty zorgde ervoor dat de Porsche terugviel in het klassement. Toch hield de Amerikaan goed vol en pakte wederom een tweede plaats. Gezien Braun en Kurtz de meet niet bereikten in die tweede race, lopen Heylen en Poordad gevoelig uit in het klassement en hebben nu een voorsprong van 28 punten.

Winward Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
Winward Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
De algemene overwinningen gingen respectievelijk naar Andrea Caldarelli en Jordan Pepper in de K-PAX Racing Lamborghini en naar Mikael Grenier en Russell Ward in de Winward Racing Mercedes. Deze laatste zege is opmerkelijk want met deze winst breken zij de overwinningsreeks van K-PAX Racing, dat al vijf keer op een rij op het hoogste schavot stond met één van hun beide wagens. Nu krijgen de heren rust tot eind augustus, dan trekt Heylen en co richting het befaamde Road America.

Foto's: GT World Challenge AmericaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 7 juni 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons