van der Horst

Virginia: Klassepodium op zondag voor Jan Heylen en Charlie Luck

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
De Fanatec GT World Challenge America trok afgelopen weekend richting Virginia en dus mocht Jan Heylen wederom aan de bak met zijn schoonvader Charlie Luck in de Wright Motorsports Porsche. Al werd het voor hen een weekend met twee gezichten. Zaterdag zagen zij al vroeg hun kansen op een goede klassering in rook op gaan, terwijl op zondag zij op het klasse podium eindigden en net naast het podium algemeen.
Al na tien minuten liep het mis voor Luck in de eerste race. Bij het aansnijden van Oak Tree schoof de Amerikaan recht het gras in. Gelukkig kon hij de Porsche uit de bandenmuur houden. Alleen zag men een goede eindklassering wel hiermee in rook opgaan. Een safety car had misschien nog kunnen helpen, maar die kwam er niet en zo eindigde het Amerikaans-Belgisch duo op een veertiende plek. Zondag verliep de race daarentegen wel beter. Heylen had de wagen op een vierde plaats gekwalificeerd en moest zich weren tegen heren als Neil Verhagen. Luck had ditmaal meer geluk met zijn stint en hij kon uiteindelijk zich tot een derde plaats in klasse hijsen en een vierde plek algemeen.

Voor de algemene winst was het al Mercedes wat de klok sloeg. Kenton Koch en Daniel Ward hielden voor TR3 Racing de BimmerWorld BMW van Chandler Hull en Bill Auberlen en de Crowdstrike by Riley Mercedes van George Kurtz en Colin Braun achter zich. Deze laatsten hadden meer geluk op zondag, want dan mochten zij op het hoogste podiumtrapje staan. Zij hielden de ST Racing BMW van Samantha Tan en een debuterende Neil Verhagen achter zich, terwijl Koch en Morad de beste Pro's waren, maar pas als derde eindigden in het algemene klassement.

Foto: Fanatec GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 19 juni 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons