van der Horst

Virginia: Lucas Wijnant domineert beide races

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Voor het voorlaatste weekend van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup trokken de heren naar de Verenigde Staten, waar ze net zoals grote broer Virtual Belcar op - een weliswaar kortere versie - de Virginia International Raceway hun strijd verder zetten. Lucas Wijnant domineerde daar de hele avond met de pole en twee overwinningen. Helaas een kanttekening: de afwezigheid van een groot aantal namen, waardoor er maar elf wagens beide races afwerkten.
Wijnant is nu leider in de tussenstand en dat liet hij merken al van bij de kwalificaties. Later in beide races kwam de overwinning dan ook nooit in gevaar, maar achter hem was het de vraag wie de rest van het podium zou vullen. Tijdens de eerste race was datt Ben Thaens, die terug is van weggeweest. Al van bij de start nam hij de tweede plaats over en kon deze zonder problemen vasthouden op Maarten Kerfs. De tweede race kregen we wel een leuk duel tussen Thaens en Wouter Segers. Beide heren wisselden geregeld van plaats, totdat het misliep in de eindfase van de race. Hierdoor kreeg Kerfs de tweede plaats in zijn schoot geworpen en hield ook stand. Thaens kon snel recupereren en eindigde alsnog derde.

Casper De Kort
Casper De Kort
In de MX-5 Cup werd het wederom een Casper de Kort-show. De Kort reed eveneens naar de pole in zijn klasse en reed zonder tegenstand naar beide overwinningen. Ook hier werd het een gevecht om de overige podiumplaatsen. Tijdens de eerste race was het Ronald Vanuytrecht die de tweede plaats behaalde, terwijl Jurgen van de Perre net als derde geklasseerd werd. In de tweede race kon Nick Puylaert zich naar het zilver hijsen, terwijl Vanuytrecht ditmaal tevreden moest zijn met de laagste podiumtrede.

In klasse 1 was Bram Vanuytven de enige wagen aanwezig en nam dan ook alle punten binnen. Hierdoor komt hij dichter op kampioenschapsleider Milan Feytons en dat kan nog wel interessant worden tijdens de finale op Circuit Zolder, die op 20 november verreden worden, net voor de Virtual 24 Hours of Zolder.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 2 oktober 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons