van der Horst

Virginia: Pech ontzegt Moritz Kranz en Ugo de Wilde een kans op de zege (+ video)

Performance Tech Motorsports - Ligier JS P320 Nissan
Performance Tech Motorsports - Ligier JS P320 Nissan
De voorlaatste ronde van de IMSA Prototype Challenge was een race van drie uur in Virginia en ook Muehlner Motorsports America was weer van de partij. Normaliter rijdt Moritz Kranz de wedstrijden alleen, maar voor deze race kreeg de Duitser hulp van niemand minder dan onze landgenoot Ugo de Wilde.
  • STX Motorhomes
Kranz kon de Duqueine wel op pole zetten, maar een probleem met de achteras van de wagen zorgde ervoor dat het duo pas als tiende eindigde. Winnaars waren Dan Goldburg en Rasmus Lindh in de Performance Tech Motorsports Ligier.

Nochtans was het nipt voor het team, want zij hadden bijna de finish niet gehaald. Lindh volgde de wagen van de Wilde op dat moment, wanneer de Zweed ineens de controle over het stuur verloor, bijna overkop vloog maar toch nog op de grond bleef en zijn figuur zelfs terug in juiste richting beëindigde. Lindh kon zijn weg verderzetten en behaalde uiteindelijk de overwinning, voor Dakota Dickerson en Josh Sarchet met de MLT Motorsport Ligier en Ari Balogh en Garrett Grist in de Jr III Racing Ligier.

Met deze uitslag is Kranz de grote verliezer en moet met nog één manche te gaan achtervolgen op Dickerson en Sarchet, die de leiding overnemen met 100 punten voorsprong. Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 11 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons