van der Horst

Virginia: Twee op een rij voor Simtag e-Team #2

Arnage Competition versus Simtag e-Team #2
Arnage Competition versus Simtag e-Team #2
De zomerbreak heeft goed gedaan voor Fabrice Cornelis en Coen Klopman. Na een moeilijk seizoensbegin in de Virtual Belcar pakten zij de winst op de Nordschleife eind augustus en mogen nu ook de overwinning in Virginia achter hun naam schrijven. Het duo versloeg Arnage Competition met dank aan een uitstekende pitstopstrategie en neemt met nog de belangrijkste ronde te gaan de leiding over in het klassement. Derde eindigde GTE Racing met Renzo Uylenbroeck en Maxime Van den Hove.
  • STX Motorhomes
Nochtans waren het Jimmy Antunes en Ricardo Ferreira die al van het begin van de race de leiding in handen namen. Beide heren probeerden de voorsprong uit te diepen, maar dat was buiten Klopman gerekend, die een stevige stint achter de kiezen had. Alles zou beslist worden tijdens de laatste pitstop. Terwijl Arnage Competition besloot om toch een nieuwe set rubbers op hun wagen te steken, deden Klopman en Cornelis dat niet. De Oost-Vlaming zag zijn leiding wel kleiner en kleiner worden, maar had meer dan genoeg voorsprong om de tweede overwinning op rij binnen te halen. GTE Racing reed ook solide rond en hun derde plaats kwam even in bedreiging in het midden van de race, maar ze konden uiteindelijk zonder problemen op het laagste podiumtrapje plaatsnemen.

JWS Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
JWS Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Belcar 2 zag het minst aantal deelnemers op de tabellen staan, maar bleef uitermate interessant. Uiteindelijk werd het uitkijken naar wie het meeste pech kende. JWS Motorsport van Vince Peeters en ditmaal Oliver Wilkins kende pech, maar Flemish Simsports Yellow van Hans Poelmans en Christophe Raes kende nog meer problemen. Onder meer een aanrijding en een extra pitstop zorgden ervoor dat zij de winstkansen voortijdig mochten vergeten. ART Simracing I van Ricardo Michalewski en Filip Verbert namen de derde plaats in beslag.

Flemish Simsports Black - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports Black - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Thomas Stockmans is toch de referentie in Belcar 3, maar een zeldzame fout in het begin van de race zorgde ervoor dat hij en Olivier Vanherk moesten achtervolgen in de THETA Network eSports BMW. Iemand die daarvan profiteerde was de Flemish Simsports Black Porsche van Robin Deville en Diego Haems, die de perfecte race reed en zo ook met de winst ging lopen. Voor de derde plaats werd het nog spannend op het einde, maar het was de Mighty Pink Panther Racing Porsche van Michael Fernando en Zeff Cosemans die in de laatste minuten de derde plaats veilig stelde.

Ignium Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Ignium Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Wat als Ignium Motorsport er al van het begin erbij zou geweest zijn, zouden zij het kampioenschap gedomineerd hebben in Belcar 4? Op dit moment lijkt het antwoord ja, want na een dominant vertoon op de Nordschleife, waren Naveen Hussain en Paul King een niveau te hoog voor de rest van de klasse. Een tweede overwinning was dan ook een logisch gevolg. Daarachteer kende Flemish Simsports Red van Kim Beheyt en Hendrik de Graeve een uitstekende race en ondanks een paar schoonheidsfoutjes na pakten ze een solide tweede plaats. Derde eindigde Duck Tape Racing, waar Ronny Heyman, Laurens Cloots en Philip Vliegen konden profiteren van de problemen bij kampioenschapsleider SimDistrict TCR Green by BMS Motorsport. Hierdoor gaat ook daar pas de kampioen gekend zijn op 20 en 21 november, na de Virtual 24 Hours of Zolder.

Foto's: Virtual Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 2 oktober 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons