van der Horst

Virginia: tweede plaats voor Maxime Martin

Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Tijdens de tweede GT-manche van het IMSA Weathertech Sportscar Championship in Virginia eindigde Maxime Martin met Roman de Angelis als tweede in de GTD klasse en vierde algemeen. Onze landgenoot probeerde een gewaagde strategie met de Heart of Racing Aston Martin, maar moest in de laatste ronden de Winward Racing Mercedes van Bryan Sellers en Philip Ellis voor laten. De algemene winst ging voor de vijfde maal naar Pfaff Motorsports met Mathieu Jaminet en Matt Campbell.
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
De race in Virginia draaide uit op wie er het beste met het benzineverbruik kon om gaan en alzo toch nog of juist niet de pits zou opzoeken voor een snelle stop. Martin en de Heart of Racing besloten om niet voor een extra stop te gaan. Onze landgenoot hield het een uur en veertien minuten uit op de tank, waardoor hij op een zeker moment als algemene leider rond reed. Maar omdat hij brandstof moest besparen, gingen de Pfaff Motorsports Porsche, de Corvette Racing van Jordan Taylor en Antonio Garcia en uiteindelijk ook de Winward Racing Mercedes in de laatste vier minuten voorbij de Aston Martin. Dat terwijl het Canadese team met Jaminet en Campbell een gecontroleerde race reed en won met net geen seconde voorsprong op de Corvette van Taylor en Garcia.

De derde plaats in GTD ging naar Bryan Sellers en Madison Snow in de Paul Miller Racing Lamborghini, terwijl in GTD Pro deze plaats naar de VasserSullivan Lexus van Jack Hawksworth en Ben Barnicoat ging. Al eindigde deze laatste pas op een negende plaats algemeen. Dankzij een slecht resultaat van zijn naaste concurrent, gaat de Angelis wel als leider richting Petit Le Mans, die op 1 oktober verreden wordt.

Foto's: Aston Martin Racing - IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 29 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons