van der Horst

Virginia: Vier op een rij voor Corvette Racing

Antonio Garcia en Jordan Taylor
Antonio Garcia en Jordan Taylor
Net voor de aanvang van de manche in Virginia kreeg onder meer Corvette Racing nog een Balance of Performance wijziging, maar dat weerhield hen niet om ook de Michelin GT Challenge op hun naam te schrijven. Antonio Garcia en Jordan Taylor konden profiteren van pech bij de Porsche van Nick Tandy en Fred Makowiecki tegen het einde van de race om de leiding over te nemen en zo naar de overwinning te rijden. Laurens Vanthoor had meer pech tijdens de race en eindigde vijfde.
  • Powercars
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
De race zelf was eigenlijk meer een ware uitputtingslag voor de wagens. De winnende Corvette kampte met een loshangende vloer en verloor tijd nadat ze problemen hadden tijdens een pitstop. De overwinning leek richting de Porsche van Tandy en Makowiecki te gaan, tot zij op 18 minuten van het einde een lekke band kregen. Hierdoor verloren zij niet alleen de overwinning, maar ook de tweede plaats aan de BMW van Bruno Spengler en Connor De Phillippi. Voor Vanthoor en Earl Bamber werd het een moeilijke wedstrijd nadat zij aangetikt waren door de Phillippi en voor lange tijd met een loskomende diffuser rondreden. Ze moesten tevreden zijn met een vijfde plaats.

Turner Motorsport - BMW M6 GT3
Turner Motorsport - BMW M6 GT3
In GT Daytona ging de overwinning niet naar de Lexus, maar naar de BMW van Turner Motorsport met Bill Auberlen en Robby Foley achter het stuur. Voor Auberlen was dit al zijn 61ste overwinning in een manche van IMSA. Al een uur voor het einde van de wedstrijd kwam de Liqui Moly BMW aan de leiding en gaf deze niet meer af. Aan de meet had de BMW 7 seconden over op de Meyer Shank Racing Acura van Mario Farnbacher en Matt McMurry, die nipt de tweede plaats kon consolideren voor de Paul Miller Racing Lamborghini van Bryan Sellers en Madison Snow.

Foto's: IMSA - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 23 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons