van der Horst

Virtual 24H Le Mans na 8H: Stoffel Vandoorne nog steeds aan de leiding

Veloce eSports 2
Veloce eSports 2
Na 8 uren wedstrijd in de Virtual 24 Heures du Mans rijdt de wagen van onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan de leiding. Norman Nato reed in de Veloce eSports Oreca een sterke stint waarna Vandoorne het stuur overnam en zich opnieuw aan de kop van de wedstrijd nestelde. De onderlinge verschillen zijn echter klein, dit komt mede door het feit dat de wedstrijd een tijd diende geneutraliseerd te worden nadat er zich een probleem voordeed met de server.
FA/RB ALLINSPORTS
FA/RB ALLINSPORTS
Op de tweede plaats ligt momenteel de Team RedLine Oreca (Huttu/Verstappen/Norris/Kerkhof) op 7 seconden achterstand van de leider. De top drie wordt volgemaakt door de Seas Motorsport Oreca. Rebellion Williams eSport neemt de plaatsen vier en vijf in. Fernando Alonso en zijn team moesten al de handdoek in de ring werpen in het tweede uur van de race, maar kunnen dankzij de serverproblemen terug meedingen, hetzij wel op verre achterstand. E-Team WRT draait mee in de top 20, maar ligt nog steeds een ronde achter op de leiders.

Porsche Esports Team #93
Porsche Esports Team #93
In de GTE klasse heeft Porsche de leiding overgenomen met de wagen #93 nadat de R8G Esports Team Corvette, die in het begin van de wedstrijd domineerde, teruggeslagen werd ten gevolge van twee aanrijdingen. De officiële Ferrari van ondermeer Charles Leclerc bezette de tweede plaats voor nog twee officiële Porsche’s na het zevende uur, maar moest beiden later toch voorlaten.

Foto's: FIA WEC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Simracing op zaterdag 13 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons