van der Horst

Virtual 24H Le Mans: Team Redline en R8G Esports winnen

Team Redline - Oreca 07
Team Redline - Oreca 07
Dit weekend stond de derde editie van de 24 Hours of Le Mans Virtual op het programma. De virtuele Franse klassieker was de finale van de Le Mans Virtual Series en waar weer de LMP en GT-klasse de wedstrijd te vulden. Bij de LMP's ging de winst naar Team Redline met Felipe Drugovich, Felix Rosenqvist, Luke Bennett en Chris Lulham, terwijl bij de GT's de R8G Esports Ferrari met Alexander Smolyar, Scott Andrews, Timotej Andonovski en Erhan Jajovski met de overwinning ging lopen. Alleen werd de wedstrijd wel geplaagd door de nodige controversiële feiten.
  • Prospeed Competition
Net zoals de vorige jaren kende men tijdens de finale wederom wat problemen. Zo waren er dit jaar twee rode vlag sitiaties, enerzijds door serverproblemen, anderzijds na een poging om de servers te hacken van buitenaf. Eens deze problemen verholpen waren, kon de wedstrijd zonder problemen verder afgewerkt worden. Althans niet voor iedereen. Zo werden er geregeld wel deelnemers van het platform gegooid, waaronder ook Max Verstappen die uitkwam voor Team Redline.

Team Redline - Oreca 07 van Max Verstappen
Team Redline - Oreca 07 van Max Verstappen
De Nederlander reed aan de leiding toen hij ineens uit het platform gegooid werd. Gezien dergelijk feit al in het verleden voorviel, is er ook een regel opgenomen in het reglement dat bij een minimumaantal wegvallen van 2 deelnemers, die ronden ook worden terugkregen. Dit was niet het geval bij de tweevoudig kampioen Formule 1, waardoor hij besloot om per direct te stoppen. Achteraf had Verstappen ook - op zijn zachtst gezegd - geen enkel goed woord over voor het platform waarop de race gereden werd, namelijk rFactor2. Zeker gezien dezelfde problemen al geregeld voorvielen vanaf de eerste editie in 2020.

R8G Esports - Ferrari 488 GTE
R8G Esports - Ferrari 488 GTE
Gelukkig kon het team nog wel juichen, want de tweede wagen van Team Redline ging met de overwinning aan de haal, gevolgd door de Porsche Coanda met Ayhancan Güven, Laurin Heinrich, Mitchell deJong en Joshua Rogers op 21 seconden en AMG Team Williams Esports met Sami-Matti Trogen, Agustin Canapino, Jakub Brezinski en Nikoden Wisniewski op bijna twee minuten. R8G Esports deed het iets beter qua verschil bij de GT's, want het had een ronde voorsprong op BMW Team Redline van Rudy van Buren, Lorenzo Colombo, Kevin Siggy en Enzo Bonito en BMW Team BS+ Competition van Bruno Spengler, Philippe Denes, Alen Terzic en Ibraheem Khan. Langs Belgische zijde mocht Arnage Competition dit seizoen deelnemen aan het kampioenschap. Zij eindigden als negentiende in de LMP-klasse.

Foto's: Le Mans Virtual Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zondag 15 januari 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons