van der Horst

Virtual 24H Zolder: Arnage Competition leidt stevig na een kalme nacht

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
De ochtend daalt neder op de Virtual 24 Hours of Zolder. Na een chaotische zaterdagnamiddag verliep de nacht toch enigszins wat rustiger. Vooraan is het nog steeds de Arnage Competition GT3 Lamborghini die de plak zwaait en tevens ook al zeker van de titel is. Op dit moment liggen zij net iets voor op de BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED Audi die nog een pitstop te goed heeft.
  • Dreamdrive
Eerste staan na twaalf uur wedstrijd en dan was de titel voor hen. Dat was het doel van Arnage Competition deze nacht, en dat deden ze met brio. Onderwijl komt de grootste tegenstand nog steeds van BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED, al deden zij tot nog toe niets anders dan achtervolgen. Heel de nacht probeerden zij terrein goed te maken op de Arnage Competition wagen en op dit moment liggen ze op een vijftiental seconden van de roze Lamborghini, al zijn beide teams op een compleet andere strategie. Valkyrie Exype Competition is vooral een duel aan het uitvechten met Visceral Esports voor de derde plaats, maar wel met vijf ronden achterstand op de leiders.

In Belcar 2 kan het nog alle kanten op wat betreft de overwinning. Daar zien we met Valkyrie Exype #877, DBRPM en GTE Racing by Xenum drie teams die enorm gewaagd zijn aan elkaar. Het waren ook deze drie die de meeste punten wegkaapten na twaalf uur, met GTE Racing op kop. DBRPM en Valkyrie volgden op de plaatsen twee en drie. Voor de eerstgenoemde kan dit nog belangrijk zijn om de vice-titel weg te kapen, gezien Arnage Competition Pink de handdoek in de ring gegooid heeft na een aantal incidenten met andere wagens en het feit dat ART Simracing - de andere voornaamste tegenstander - maar liefst vier ronden achter ligt.

YOMARACING - BMW M4 GT4
YOMARACING - BMW M4 GT4
Belcar 3 blijft nog steeds in handen van de Arnage Competition O-Rouge BMW. Ook zij pakten de volle pot halfweg de race en lijken meer zekerheid te krijgen om de titel weg te kapen van de Traxxis by JWS Classic Cars Mercedes, die nu al op 20 punten volgt. Al moet Arnage het deze zondag wel doen zonder Fabrice Cornelis, die zijn verjaardag dit weekend viert, als is er met Coen Klopman, Thomas Stockmans en Kyle Bos weelde genoeg om de race tot een goed einde te brengen. Op een derde plaats ligt nog steeds het gastteam YOMARACING met hun BMW. Vooral zij zijn voorlopig de verrassing van deze editie, gezien zij vorig jaar ook deelnamen in een Porsche Cup en uiteindelijk gediskwalificeerd werden, maar nu meedraaien voor een podiumplaats in de klasse. Een mooi bewijs van hoeveel je kan evolueren op een jaar tijd in simracing.

Foto's: Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 10 december 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons