van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 18H: Valkyrie Competition controleert probleemloos

Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Nog zes uur te gaan in de Virtual 24 Hours of Zolder en het is nog steeds Valkyrie Competition dat de race controleert. Fabio Besuch en co controleerden de nacht, waardoor Arnage Competition nog steeds kan aanklampen, maar nog steeds niet dichter dan op een ronde achterstand kon komen. Ondertussen is er nog steeds niets beslist qua kampioenen, al beginnen de puzzelstukjes meer en meer in elkaar te vallen.
  • Skylimit Events
Er staat echt geen maat op Valkyrie Competition. Al van het begin van de race besloot het team om telkens langer buiten te blijven en dat loonde tot nog toe. Daarmee kon het wederom steeds de punten binnenhalen tegenover Arnage Competition en heeft het nog een ronde voorsprong op de roze Lamborghini. Pech was er wel voor de Valkyrie Exype #Rookie Lamborghini. Zij kwamen bij de ochtendgloren in aanraking met een gedubbelde wagen en liggen daardoor zeven ronden achter op de zusterwagen.

Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Terwijl GTE Racing by RedAnt zonder zorgen vooraan rijdt en ook weer de nodige punten binnen haalde, was er achter hen nog wel een mooi verhaal te vertellen. ART Simracing kende gisterenavond problemen nadat Robin Maas zijn gaspedaal vast zat en hij vol in de bandenmuur vloog in de Bianchi. Maar opgeven deden ze niet en reden net voor halfweg terug op een tweede plek, waardoor zij over Flemish Simsports Yellow by Viraco sprongen in de stand. Deze laatste had ook de nodige problemen tijdens de nacht, waardoor BeSim-Racing #S voorlopig op het podium staat.

Arnage Competition - BMW M4 GT4
Arnage Competition - BMW M4 GT4
Belcar 3 wordt nog steeds gedomineerd door de Arnage Competition BMW. Tijdens de nacht bleef het kwartet constante rondetijden rijden, waardoor het Traxxis by JWS Motorsport nog steeds op afstand kan houden. Al is de Aston Martin wel de enige die nog binnen dezelfde ronde kan blijven. Ook hier kende de zusterwagen de nodige pech, waardoor zij van het voorplan wegvielen. Hierdoor krijgen we de Aston Martin van Flemish Simsports Black by Viraco mee op het podium.

Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
In Belcar 4 houdt de dominantie van de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai aan. Op dit moment heeft het een voorsprong van vier ronden op de BeSim-Racing #B Hyundai. Aan de andere kant heeft Arnage Competition wel de nodige punten gescoord na zes en twaalf uur, maar staat al een tijd terug in de pits en moet dus vrezen voor de titel.

Foto's: Virtual Belcar Series / Foto-gm.be



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 11 december 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons