van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 18H: Zeer comfortabele voorsprong voor Simtag Racing

Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
Met het ochtendgloren dat aanbreekt na een drukke nacht op het virtuele Circuit Zolder is Simtag Racing met Fabrice Cornelis, Coen Klopman en Thomas Stockmans nog steeds de leider in de race. De Radical kon ondertussen zijn voorsprong uitbreiden tot maar liefsst 17 ronden op hun eerste achtervolgers, waar we met SimRC Clubsport een outsider kwijtspeelden na een paar problemen. Ondertussen zijn ook de kampioenen gekend in alle klassen en richt de strijd zich volledig op de winst in de eerste Virtual 24H Zolder.
  • Powercars
SimRC Clubsport - Radical SR8
SimRC Clubsport - Radical SR8
In Belcar 1 was het SimRC Clubsport die het zwaarste leed over zich kreeg. Net voor halfweg wedstrijd kreeg het te maken met een ontplofte motor in de Villeneuve Chicane en met nog 7 uur op de klok gooide het Oostenrijkse team de handdoek in de ring. Daardoor lag de strijd om de tweede plaats weer terug volledig open. GHK E-Racing by T2 Racing kon zich er lang handhaven, maar moest toch Traxxis by J&V Services voorlaten nadat dit zich een weg naar voren knokte na schade in het begin van de race. Ondertussen is Simtag Racing ook al zeker van de titel in Belcar 1, terwijl SimRC Clubsport ondanks hun opgave genoeg voorsprong heeft om de tweede plaats te claimen. Voor de derde plaats kan het wel nog spannend worden.

Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
In Belcar 2 blijft Bingoal by Simtag EMG een dominante factor. De oranje Porsche mocht ook de volle pot pakken na 12 uur racen en daardoor zijn ook Tommy Rau en Boudewijn Kuster al zeker van de titel in hun klasse. Ondertussen hebben zij ook al een mooie voorsprong van drie ronden op de eerstvolgende wagen, ASK Volante Racing, die op hun beurt een ronde voor liggen op Pro Assist Sim-Racing. ASK Volante Racing is tevens zeker van de tweede plaats in het kampioenschap, terwijl de strijd om de derde plaats tussen Vaporshop RSR Motorsport en G-Drive Racing Eximia #13 gaat.

In Belcar 3 kreeg Flemish Simsports GT4 vooral de klappen, nadat Robin Deville aangetikt werd door een Audi TCR en met een paar koprollen de leiding kwijtspeelde aan Torque Freak Racing by Carrot. Daar bovenop leek Deville nog meer problemen te hebben, waardoor Senne Hulsmans moest overnemen en zij terugvielen naar een vierde plek. Toch zijn ze niet uitgeteld voor de tweede plek, gezien ze samen met GTE-ABK Racing en Edge eSport in dezelfde ronde liggen. Al zien zij op tegen drie ronden achterstand op de blauwe Porsche Cayman GT4, waarmee Tim Claessens en Bram Reniers nu overigens zeker zijn van de klassetitel.

G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
In Belcar 4 leek het na 6 uur nog interessant te worden, maar G-Drive Eximia TCR herpakte zich en nam het commando over van Flemish Simsports TCR en ondanks dat het geregeld nog in woelig water kwam, is het niet van plan om de leiding af te geven. Flemish Simsports daarentegen moest ook Simtag Racing voorlaten. Ondertussen is Dynamixx Simulators Red ook komen aansluiten en nam het zelfs de tweede plaats over van beide kemphanen. Voor de strijd in het kampioenschap kan een opgave G-Drive Eximia de titel kosten gezien zij 25,5 punten voor liggen en er nog  26 punten te verdienen zijn. Voor de tweede plaats in het eindklassement gaat het wel nog spannend worden, gezien Flemish Simsports TCR en Simtag Racing maar 10 punten uit elkaar liggen in de stand.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 1 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons