van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 1H: Valkyrie EXYPE #ROOKIES starten stevig

Start 2022 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Start 2022 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Het eerste uur van de Virtual 24 Hours of Zolder zit er op en het is de Lamborghini van Valkyrie EXYPE #ROOKIES die aan de leiding rijdt. Elie Goldstein kon al de pole bemachtigen en moest maar tijdelijk de leiding afstaan aan de zusterwagen voor de eerste pitstops. Al ligt de top vier niet al te ver uit elkaar. Dat terwijl we wel al de nodige animo kregen in de andere klassen.
Valkyrie Exype #Rookies - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Exype #Rookies - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Vanaf de start nam Jimmy Antunes met de Lamborghini van Arnage Competition de bovenhand op Goldstein, maar lang duurde het niet voordat de medaillewinnaar van de recente FIA Motorsport Games de leiding terug overnam. Van daaruit diepte hij de voorsprong uit tot negen seconden. Achter de Brusselaar is er wel een strijd tussen Simdistrict Vibe eSport by Omega eSport Greece ATRS en Arnage Competition voor de tweede plaats, waar Damien Woods tot nog toe de betere is over Antunes. Antoine Morlet daarentegen maakte al een interessante move, door een ronde langer buiten te blijven met zijn Valkyrie Competition Lamborghini tegenover de top drie, wat een interessante strategie kan worden naarmate de race vordert.

Flemish Simsports Yellow by Viraco - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Flemish Simsports Yellow by Viraco - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Belcar 2 ging de pole naar GTE Racing by Red Ant met dank aan Vince Peeters, maar zij zijn op dit moment in de achtervolging. Terwijl Peeters op kop lag in de klasse, verremde hij zich in de Boutsen Chicane en raakte daarbij een wagen van Belcar 4. De stewards waren achteraf van mening dat hij in fout was en hij moest daardoor een stop en go van 30 seconden afwerken. Hierdoor viel hij terug naar de zevende plaats in klasse. Ondertussen is wel hun naaste concurrent Flemish Simsports Yellow by Viraco met Christof Raes die aan de leiding ligt, voor ART Simracing en BESIM-RACING #S.

Arnage Competition - BMW M4 GT4
Arnage Competition - BMW M4 GT4
In Belcar 3 gaat het er vrij rustig aan toe. Daar nam Fabrice Cornelis de start in de Arnage Competition BMW en reed zonder problemen weg van de rest van het veld in de klasse. Robbe Janssens rijdt op een tweede plaats met de TRAXXIS by JWS Motorsport Aston Martin. Deze kende een bang momentje, waardoor Stuart Reynolds met zijn SimDistrict Vibe eSport AMR GT4 Green Aston Martin dicht kwam en zo op zes seconden volgt.

Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
In Belcar 4 was er ook al een beetje drama, want na een halfuur viel kampioenschapsleider Arnage Competition weg. De Audi met Leandro Anderrüti kende connectieproblemen en lijkt tot nog toe de eerste opgever van de race te worden. Vooraan is het de polesittende Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai van Ben Thaens die de race controleert, voor BESIM-RACING #B.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Virtual Belcar Series / Foto-gm.beDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 10 december 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons