van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 20H: Drama in Belcar 2 voor GTE Racing by RedAnt

GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Dat de prijzen op het einde van de race worden uitgedeeld, voelen ze vandaag helaas stevig bij GTE Racing by RedAnt. Het team van Maxim van den Hove en co had een comfortabele leiding in de klasse in handen, maar nadat iRacing hen de zogenaamde "meatball flag" gaven en ze deze niet opvolgden, werden zij gediskwalificeerd. Hierdoor gaat het nog zeer spannend worden in de klasse inzake de eindwinst. Vooraan blijft de tussenstand ongewijzigd met Valkyrie Competition op kop.
Na een mooi inhaalmanoeuvre in het begin van de race en een dominant vertoon tijdens de avond en nacht, liep het in de  laatste uren helemaal mis voor GTE Racing by RedAnt. Van den Hove kreeg een waarschuwing voor schade dat moest gerepareerd worden. De Gentenaar dacht dat het een fout in het systeem betrof, maar dat bleek het niet en drie ronden later werd hij prompt gediskwalificeerd. Gezien de wagen niet meer verder mag rijden, ligt de titelstrijd wijd open.

Sim Formula Europe - Audi R8 LMS GT3
Sim Formula Europe - Audi R8 LMS GT3
GTE Racing by RedAnt behoudt wel nog de  al behaalde punten, waardoor ze de titel nog kunnen binnenhalen, maar gezien ART Simracing op dit moment aan de leiding rijdt, kunnen zij de volle pot pakken en ze moeten nu nog de snelste ronde achter hun naam schrijven, gezien die nog achter GTE hun naam staat. Ook Flemish Simsports Yellow by Viraco is nog niet uitgeteld, dus het gaat nog een spannende laatste vier uren worden. Vooraan zijn er weinig wijzigingen gebeurd en houdt Valkyrie Competition Arnage Competition op een ronde afstand. Wel zijn we Valkyrie Exype #Rookie helemaal kwijt vooraan na nog een aantal aanrijdingen en zij liggen nu achtste. Hierdoor is de Sim Formula Europe Audi gepromoveerd naar het podium, met een ronde voorsprong op SimWorld.be Fast.

Flemish Simsports Black - Aston Martin Vantage GT4
Flemish Simsports Black - Aston Martin Vantage GT4
In Belcar 3 geldt nog steeds dezelfde tussenstand, met de Arnage Competition BMW die ondertussen de Traxxis by JWS Motorsport Aston Martin op een ronde heeft gezet. Flemish Simsports Black by Viraco lijkt op weg naar hun beste resultaat van het seizoen met een virtuele derde plaats. Ook in Belcar 4 blijft de tussenstand ongewijzigd, al is Arnage Competition terug buiten, met de hoop om de titel te claimen binnenin de klasse.

Foto's: Virtual Belcar Series / Foto-gm.beDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 11 december 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons