van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 3H: Simtag Racing dominant na incidentrijke openingsfase

Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
Na de eerste drie uren in de Virtual 24H Zolder is het Simtag Racing dat dominant de leiding in handen heeft. Fabrice Cornelis en Coen Klopman namen de eerste stints voor zich en liggen op dit moment al een ronde voor op het hele veld. Achter hen is het vooral de Traxxis by JV Service Radical die the best of the rest is, al kwam Damien Allo in contact met de muur bij het uitkomen van de Villeneuve Chicane. De Radical van Cédric Wauters was niet de enige, ook in de andere klassen kregen de favorieten al klappen.
Start Virtual 24 Hours of Zolder
Start Virtual 24 Hours of Zolder
Cornelis nam vanaf de start het heft in handen en kon toch - ondanks een paar lastige momenten - een mooie voorsprong doorgeven aan Klopman, die op zijn beurt de voorsprong nog meer uitdiepte. Achter de Simtag Racing Radical was het vooral Cédric Wauters die wegreed van zijn tegenstanders op een tweede plaats. Die voorsprong bleef groot genoeg totdat Allo spinde in de Villeneuve Chicane en de muur raakte. Hierdoor geraakte de achterkant van de wagen zwaar beschadigd, waardoor SimRC Clubsport de kans zag om de tweede plaats over te nemen. GHK E-Racing by T2 Racing was lang in het gevecht met SimRC Clubsport voor de derde plaats, maar kijkt nu aan op een achterstand van 45 seconden.

Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Vooral voor de Belcar 2 waren de eerste drie uren het zwaarste. Zo had Steve Claeys twee incidenten tijdens zijn eerste stint met de G-Drive Racing Eximia #13 Porsche. Ook de BMS Motorsport GT3 Cup Belcar kwam zwaar in de problemen nadat deze vanaf de leiding crashte op een Porsche GT4. Iemand die nog zonder problemen kan doorrijden is Bingoal by Simtag EMG, die ondertussen al een voorsprong van 50 seconden bij elkaar gereden heeft op de ASK Volante Racing Porsche en Vaporshop RDR Motorsport.

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Terwijl Scuderia Simracing de leiding had in Belcar 3, zagen we in de openingsfase nog zeer interessante gevechten met voornamelijk Senne Hulsmans (Flemish Simsports GT4) en Tim Claessens (Torque Freak Racing by Carrot) in een hoofdrol. Helaas kwam de kampioenschapsleider in aanraking met een andere wagen, waardoor Claessens ver terug viel. Ook Scuderia Simracing kreeg te maken met een ongeval, waardoor Hulsmans de leiding kon overnemen en ondertussen een grote voorsprong heeft kunnen uitbouwen op beide concurrenten.

G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
In Belcar 4 is het G-Drive Eximia TCR die de leiding heeft, ondanks dat ze in hun openingsstint al vroeg de pits moesten opzoeken nadat Bram van Putten schade opgelopen had. Ondertussen konden zij wel terug de leiding overnemen met een voorsprong van om en bij de 20 seconden op Flemish Simsports TCR, terwijl Raidillon Motorsport by QSR derde ligt.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 31 oktober 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons