van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 4H: Valkyrie houdt de teugels stevig in handen

Valkyrie leidt met een 1-2
Valkyrie leidt met een 1-2
Vier uur ver in de Virtual 24H Zolder hebben de Lamborghini's van Valkyrie Competition en Valkyrie EXYPE #ROOKIE de leiding stevig in handen. Beide wagens konden profiteren van de fouten bij Arnage Competition. Ook in Belcar 2 blijft de spanning stijgen, terwijl in de overige klassen de stand status quo is.
Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Vooraan waren ze met vier, maar ondertussen zijn we al één van de prominente teams vooraan kwijt. Simdistrict Vibe eSport by Omega eSport Greece ATRS kwam een aantal keer in aanraking met andere deelnemers, waardoor de schade aan de wagen vrij groot was. Na de laatste aanrijding kwam de wagen niet meer naar buiten. Terwijl dat Valkyrie EXYPE #ROOKIE de leiding stevig in handen had, maakte Paul Theysgens een fout, waardoor Fabio Besuch voor Valkyrie Competition terug kon komen en de leiding overnemen. Ondertussen was het een lastige openingsfase voor Arnage Competition, want na een drive through penalty, kreeg men ook nog een 30 seconden stop en go. Hierdoor liggen zij een ronde achter op het leidende duo. Maar met nog 20 uur op de klok kan alles nog.

GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Daarvoor kunnen we zelfs de strijd in Belcar 2 als een mooi voorbeeld gebruiken, want GTE Racing by RedAnt ligt wederom op kop in de klasse. Daar zijn de verschillen niet al te groot tot nog toe, maar door een stop en go van ART Simracing en wat problemen bij Flemish Simsports Yellow by Viraco, rijdt BeSim-Racing #S met Gregory Vranckx nu op een tweede plaats. Maarten Dekens volgt voorlopig met de #999 op een derde plek.

Arnage Competition - BMW M4 GT4
Arnage Competition - BMW M4 GT4
Belcar 3 blijft nog steeds stevig in handen van Arnage Competition. Na een lange stint van Fabrice Cornelis, gaf deze het stuur over aan Coen Klopman. Zij hebben ondertussen al een voorsprong van 32 seconden op de Aston Martin van TRAXXIS by JWS Motorsport, terwijl TRAXXIS by JWS Classic Cars de derde plaats overgenomen heeft. Tot slot goed nieuws voor Arnage Competition in Belcar 4, want de Audi rijdt terug. Men kijkt wel aan op een achterstand van maar liefst 57 ronden op de leidende wagen. En deze is stevig in handen van de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai, terwijl BeSim-Racing #B met hun Hyundai op een ronde volgt.

Foto's: Virtual Belcar Series / Foto-gm.be



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 10 december 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons