van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 6H: Arnage Competition bijna zeker van titel

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
De eerste zes uur zitten er op in de Virtual 24 Hours of Zolder en dat betekent dat de eerste punten zijn uitgereikt. Na een leuke strijd tussen Arnage Competition GT3 en BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED, zagen we de laatstgenoemde van het voorplan wegvallen. Hiermee kon de roze Lamborghini richting de eerste volle pot snellen en kan zo al één hand op de beker leggen. Ook in de andere klassen kenden wel de nodige animo gedurende de laatste vier uren.
  • Skylimit Events
De BOUTSEN VDS by UNDERCUT #RED Audi vocht mooi terug na het oponthoud tijdens hun eerste pitstop. Thomas Cuvilier kon zich nestelen in het zog van de Arnage Competition Lamborghini. Een interessante zet, want zo kon hij benzine sparen en de befaamde overcut strategie uitproberen. Dat had overigens zelfs kunnen lukken, ware het niet dat de Fransman de vangrails raakte bij het uitrijden van de pits. Toch gaf hij de strijd niet op, al kwam er aan de achtervolging weer een einde toen hij crashte bij het aansnijden van de Jacky Ickx Chicane. Hiermee bleef Arnage Competition onbedreigd op kop met een riante voorsprong op de BOUTSEN VDS Audi. Valkyrie Exype Competition blijft maar moeite hebben in de race, maar kan zich handhaven op de derde plaats.

Gevecht tussen DBRPM en GTE Racing by Xenum
Gevecht tussen DBRPM en GTE Racing by Xenum
Belcar 2 had ook een leuk moment wanneer Kenny Herremans voor DBRPM en Maxim van den Hove voor GTE Racing by Xenum een pittig duel uitvochten. Deze laatste kon de bovenhand halen tegenover de winnaar uit de GTB-klasse tijdens de echte 24 Hours of Zolder. Maar eens ook zij problemen kenden na een pitstop, viel ze beiden terug in de stand. Vrijgeleide voor GTE om voor de volle pot te gaan na zes uur? Toch niet, want dit was buiten Arnage Competition Pink gerekend, dat als een duiveltje uit een doosje ineens naar de leiding sprong en zo - overigens al crashend - belangrijke punten sprokkelde in de strijd om de vice-titel. GTE Racing by Xenum kwam net een paar seconden te kort om bij zes uur de leiding terug over te nemen en scoorde maar negen punten, terwijl Valkyrie Exype #877 rustig op de derde plaats rondrijdt.

In Belcar 3 tot slot blijft de Arnage Competition O-Rouge BMW onbezorgd aan de leiding rondrijden. Alleen zijn ze achter zich hun teamgenoten kwijt gespeeld op plaats twee, gezien deze in aanraking kwamen met SIMPACT x NOIZEZZ. Hierdoor kon Traxxis by JWS Classic Cars profiteren om de tweede plek over te nemen. Al zien die wel hun naaste concurrenten uitlopen tot zestien tellen in de voorlopige stand. Maar de strijd is nog niet over, gezien er nog steeds 38 punten maximum te scoren zijn. De derde plek gaat voorlopig naar de YOMARACING BMW.

Foto's: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 9 december 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons