van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 6H: Eerste punten worden verdeeld

Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
Het eerste kwart van de virtuele 24H of Zolder zit er op en dus werden ook de eerste punten uitgereikt. Vooraan is Simtag Racing nog steeds leider, waarbij Fabrice Cornelis en Coen Klopman nog altijd snel rondtoeren met ondertussen al 2 ronden voorsprong op SimRC Clubsport, die op hun beurt een ronde bonus tellen op GHK E-Racing by T2 Racing. In de overige klassen ging het er stevig aan toe, waarbij de race stilaan uitdraait op een tactisch steekspel met het oog op het kampioenschap.
  • Powercars
In de twee topklassen was het voornaamste feit de aanvaring tussen Klopman en Loek Hartog (Bingoal by Simtag EMG), waarbij beide wagens elkaar raakten in de Sterrewachtbocht. Beiden konden hun weg verderzetten en bleven zonder problemen aan de leiding. In Belcar 3 kende Diego Haems in de leidende Flemish Simsports GT4 wagen even twee moeiliijke momenten nadat hij de bocht miste bij de Villeneuve Chicane en zijn stint vroegtijdig zag eindigen nadat zijn internetverbinding het liet afweten. Hierdoor verloren zij wat tijd, waardoor de Torque Freak Racing by Carrot Porsche terug wat dichterbij kon kruipen in het gevecht om de winst in klasse.

Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Het beste duel kwam uit Belcar 4, waar Ben Thaens (G-Drive Racing Eximia TCR) een ontketende Keanu Borgonjon (Flemish Simsports TCR) achter zich kreeg. Beiden vochten een tiental minuten alvorens de oranje Audi de pits opzocht. Hierdoor kreeg Borgonjon een vrijgeleide om de meeste punten te verzamelen na zes uur. Gezien de dominantie van Simtag Racing, loopt het team ook uit op concurrent SimRC Clubsport in de tussenstand met 34,5 punten voorsprong. FAST Racing Team bezet nu de derde plaats in de tussenstand, maar is al mathematisch uitgeteld voor de titel.

Bij Belcar 2 is het Bingoal by Simtag EMG dat het kampioenschap naar zich toe trekt met een voorgift van 26,5 punten op ASK Volante Racing, terwijl Vaporshop RSR Motorsport als derde geklasseerd staat met 56.5 punten achterstand. In Belcar 3 zit Torque Freak Racing by Carrot ondanks de problemen in de openingsfase nog altijd op plan om het kampioenschap binnen te halen gezien het 31,5 punten voorsprong heeft op Flemish Simsports GT4. Scuderia Simracing kende in de laatste drie uur een aantal problemen waardoor het team nu op 51 punten ligt. Als laatste is in Belcar 4 G-Drive Racing Eximia TCR nog altijd leider in de stand, terwijl de strijd om de tweede plaats openligt tussen Simtag Racing en Flemish Simsports TCR, waar het verschil verkleind is tot 10 punten.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 31 oktober 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons