van der Horst

Virtual 24H Zolder: Na 6H: Valkyrie Competition kruipt dichter in de stand

Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Zes uur voorbij in de Virtual 24 Hours of Zolder en dat betekent dat de eerste punten zijn uitgereikt. Daar was het Valkyrie Competition met Antoine Morlet die met de leiding in de race de eerste grote punten wegkaapte en zo dichterbij kruipt op Arnage Competition. Al geeft Carlos Diegues nog niet op, die met de roze Lamborghini op een tweede plek rijdt en op een ronde ligt. Ook in de andere klassen is er nog niets beslist.
Het belangrijkste feit dat er nog gebeurt is in de wedstrijd, was de aanrijding van Valkyrie Exype #Rookie. Wanneer Simon Halkin richting de Bianchibocht reed, kwam hij in aanraking met een gedubbelde wagen, waardoor de wagen toch serieus wat schade opliep. Daardoor viel hij ook verder terug van de top twee, al hield hij net de derde plaats vast. Vooraan blijft Valkyrie Competition rustig zijn rondjes draaien en houdt Arnage Competition op een ronde. Met deze tussenstand na zes uur kruipt Morlet en co al iets dichter, al moeten zij nog steeds op 24,5 punten op de roze Lamborghini overbruggen.

In Belcar 2 gebeurde het omgekeerde, want GTE Racing by RedAnt kon daar het hoogst aantal punten pakken na zes uur. Met een voorsprong van negentien seconden op ART Simracing en meer dan een minuut op Flemish Simsports Yellow by Viraco heeft men ook in de race een mooie voorsprong. Al is er nog niets beslist voor de titel, want deze laatste blijft nog steeds op tien punten hangen, terwijl ART Simracing op 12,5 punten volgt. Ook in Belcar 3 blijft Arnage Competition zonder problemen op kop, voor de Aston Martin's van Traxxis by JWS Motorsport en Traxxis by JWS Classic Car. De leider - Simtag e-Team - is niet van de partij, gezien Fabrice Cornelis en Coen Klopman in de roze BMW instapten, maar ze hebben nog altijd 34 punten voorsprong op JWS Motorsport en 46,5 punten op Arnage Competition.

Ben Thaens is de grote man op dit moment bij Flemish Simsports Red by Viraco. De Limburger reed een stint van vier uur, waardoor de Hyundai nog steeds een ronde voorsprong heeft op de BeSim-Racing #B Hyundai. Tot nog toe blijft Arnage Competition met hun Audi in de running, waaronder tevens voor de titel, al ziet men Flemish wel terugkomen tot op 20 tellen.

Foto: Virtual Belcar Series / Foto-gm.be



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 10 december 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons