van der Horst

Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup: Klopman, Wijnant en Tulloh

Start 2022 Virtual Skylimit Sprint Cup Le Mans Race 1
Start 2022 Virtual Skylimit Sprint Cup Le Mans Race 1
Komende donderdag zit de zomerstop er op voor de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup. Dan wordt het tweede deel van het seizoen aangevat in Barcelona, alvorens er nog richting de virtuele Nürburgring en Zolder getrokken wordt. Op dit moment worden de drie klassen geleid door een piloot die een serieuze voorsprong heeft, maar qua animo is het nog steeds racen op het hoogste niveau. Een overzicht van hoe de situatie er op dit moment voor staat.
Class 4: wie klopt Klopman?
Coen Klopman - BMW M4 GT4
Coen Klopman - BMW M4 GT4
Toen we voor de start van het seizoen keken naar de deelnemerslijst en de naam van Coen Klopman zagen, wisten we dat hij kwam om het kampioenschap te winnen. En de Nederlander stelt niet teleur. Van de zes wedstrijden won hij er vijf, al had het evengoed zes op zes kunnen zijn. Hiermee ligt Klopman 40 punten los op de eerstvolgende piloot. Achter hem is er wel een open strijd, vooral tussen de Aston Martin's. Robin Deville heeft een kleine voorsprong op Stefan Verhofsté en Jiri Crispeyn. Natuurlijk kan er met nog zes wedstrijden te gaan nog heel veel gebeuren, al zal het trio moeten samenwerken om Klopman wel degelijk te kunnen kloppen, in tegenstelling met wat gebeurde in de eerste race op Le Mans.
Class 3: Wijnant versus de Cuyper en Lemkens
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS
Na zijn titel vorig seizoen was het niet meer dan logisch dat Lucas Wijnant als topfavoriet aangeduid werd. Hij bleef met de vertrouwde Audi RS3 LMS TCR rondrijden en tot nog toe maakte hij deze favorietenrol waar en heeft hij nu 29 punten voorsprong op Niels de Cuyper. Maar toch liep het voor hem nog niet al te vlot, zoals de foute berekening met benzine tijdens de eerste race in Spa of toen hij stootte op een zeer sterke Peter Lemkens in Watkins Glen tijdens de tweede race. Zelfs de laatste race kwam hij niet ongeschonden uit, al hield hij ditmaal wel stand. Het is ook de Cuyper en Lemkens die Wijnant de titel niet cadeau geven. Alleen kwam de eerste wat te kort in een één-tegen-één gevecht met de leider en kende Lemkens wel wat pech. Het trio kan dus het tweede seizoensdeel nog veel kleur geven. Maar als we naar vorig jaar kijken, legde Wijnant beslag op de titel door een constante tweede seizoensdeel. De heren zijn dus gewaarschuwd.
Class 2: Slimme Tulloh
Thor Tulloh - Mazda MX-5
Thor Tulloh - Mazda MX-5
Als je animo zoekt in de Virtual Skylimit Sprint Cup, dan is het wel in deze klasse. Zoals steeds plakken de Mazda's kort op elkaar van begin tot eind van de wedstrijd en is er normaliter weinig verschil tussen de eerste en de tweede. Hierdoor moet men niet sneller, maar slimmer racen en tot nog toe is het Thor Tulloh die daar een meester in was. Met vijf overwinningen heeft hij ook de leiding in het klassement stevig in handen. Zijn voornaamste concurrent is Yves Frederickx, al volgt deze wel op 24 punten. Van daaruit is het nog eens veertien punten op Ronald Vanuytrecht. Ook opvallend waren de pechmomenten van Jens Goossens en Jorden Heyse. Deze laatste was ook één van de protagonisten vorig seizoen, maar rekent de laatste tijd meer af met pech dan hij lief is. Kan het tweede seizoensdeel hem terug in de strijd gooien? We zullen zien vanaf donderdag!

Foto's: Hans Poelmans - Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup/Speedcatchers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 24 augustus 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons