van der Horst

Virtual Belcar: spanning troef voor deel twee van het kampioenschap

Flemish Simsports White by Viraco - Audi R8 LMS
Flemish Simsports White by Viraco - Audi R8 LMS
Naast de Virtual Skylimit Sprint Cup komt ook de Virtual Belcar terug in actie. Na drie wedstrijden kregen we al de nodige gevechten en animo, een trend die dit weekend zeker zal verder gezet worden in Barcelona. Al zullen sommigen die nog een kans willen maken op één van de titels nu en op de Nürburgring vol gas moeten geven, zodat we met de 24 uren van Zolder een interessante finale krijgen.
Belcar 1: Arnage Competition versus de rest
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Zoals verwacht neemt Arnage Competition met veel plezier de favorietenrol in. Zeker als je weet dat ze met twee overwinningen de leiding stevig in handen hebben. Maar toch krijgen ze de titel niet cadeau. Zowel Valkyrie Competition als Simdistrict Vibe eSport GT3 pushen de roze Lamborghini tot het uiterste. Dat werd al bewezen tijdens de wedstrijd in Watkins Glen. Het verschil tussen de top drie bedraagt maar 23 punten, en aangezien er nog 106 te verdienen zijn, is er alles behalve al een zekere kampioen. Tot slot krijgen we hopelijk ook de Audi's wat meer op de voorgrond. De BoP van deze wagen zorgde er tot nog toe voor dat zij geen match waren tegenover de wagen uit Sant'Agnata Bolognese, maar wie weet wat de volgende wedstrijden ons te bieden hebben.
Belcar 2: Wordt dit het jaar van ART Simracing?
Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup
Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup
Met de afwezigheid van Boudewijn Kuster in deze klasse en de toevoeging van GTE Racing by Red Ant leken deze laatsten samen met Flemish Simsports Yellow by Viraco tot de favorieten te behoren. Maar drie races later blijkt dat niet één van deze twee teams de leiding heeft, maar wel ART Simracing. Al was dit misschien te verwachten na vorig seizoen. Filip Verbert, Robin Maas en Kris Louwers reden toen richting het podium tijdens 24 uren van Zolder en blijven nu nog steeds progressie maken met twee overwinningen op rij. Toch zullen ze voor elk punt nog moeten vechten. Het verschil met Flemish is maar twaalf punten, terwijl GTE Racing by Red Ant maar 27 tellen achter staat. En met ook DUCK TAPE RACING YELLOW, dat 30 punten achterop ligt, en BeSim-Racing #S, met 32 punten achterstand, kan de Belcar 2 nog een interessante klasse worden tijdens het tweede seizoensdeel.
Belcar 3: Aston Martin of BMW?
Simtag e-Team #2 - Aston Martin Vantage GT4
Simtag e-Team #2 - Aston Martin Vantage GT4
Fabrice Cornelis en Coen Klopman, het is een duo dat zich sinds de oprichting van de Virtual Belcar altijd in de buurt van het podium te vinden was. Zo ook sinds hun klassewijziging naar Belcar 3, waar ze onder Simtag e-Team #2 met een Aston Martin uitkomen. Toch leken zij ook hier weer te moeten afrekenen met een roze wagen van Arnage Competition, ditmaal zelfs bestuurd door hun voormalige teamgenoot Thomas Stockmans. Maar het seizoen loopt toch meer in de richting van de Oost-Vlaming en de Nederlander. Zelfs Arnage Competition moet tot nog toe toekijken vanaf een derde plaats, gezien de Traxxis by JWS Motorsport Aston Martin iets constanter was achter Cornelis/Klopman. Op dit moment lijken zij ook de de meest geschikte concurrenten voor het duo, gezien zij "maar" 25 punten achter liggen. Maar er kan veel gebeuren in de komende drie races en we kunnen oftewel nog een spannende titelstrijd krijgen oftewel een kampioen voor de 24 uur, wat tevens een unicum zou zijn.
Belcar 4: Een trio of een kwartet voor de titel?
Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Na twee schitterende seizoenen in Belcar 4, leek het dit jaar wel een leegloop in de klasse. Maar vier teams kozen ervoor om in een TCR te stappen, wat wel jammer is. Nochtans in de vorige edities van de Virtual Belcar gaven deze wagens genoeg kleur mee aan het kampioenschap en dit kunnen we op dit moment ook terug zeggen. Als we naar de tussenstand kijken, is het een heuse driestrijd geworden voor de titel, al kende ieder een moment van zwakte. De Arnage Competition #18 Audi leidt de dans, maar met een voorgift van maar tien punten op Flemish Simsports Red By Viraco en zelfs maar twaalf op AC Motorsport Esports AM. In theorie kan BeSim-Racing by F.R.T. ook nog een knuppel in het hoenderhok gooien, maar dan moet het wel de komende twee races een kloof van 31 punten weten te overbruggen. Het kan alleen maar de titelstrijd zo spannend mogelijk maken in aanloop naar de 24 uur. Te beginnen deze vrijdag in Barcelona.

Foto's: Hans Poelmans - Virtual Belcar / Speedcatchers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 24 augustus 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons