van der Horst

Zolder: De kampioenen zetten de puntjes op de i

Start 2022 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder race 1
Start 2022 Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder race 1
De inzet van de slotmanche van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup op Circuit Zolder was hoofdzakelijk de ereplaatsen in de eindstand, maar dat weerhield de reeds gekende kampioenen er niet van present te tekenen. Coen Klopman, Lucas Wijnant en Thor Tulloh zetten hun titel kracht bij door in hun respectievelijke klasse beide races te winnen.
Coen Klopman - BMW M4 GT4
Coen Klopman - BMW M4 GT4
Met slecht dertien wagens aan de start, was het aantal directe duels beperkt. In klasse vier was er daarom niet veel te beginnen tegen een outstanding Klopman. Tijdens de eerste wedstrijd kon Jiri Crispeyn nog wel mee, nadat Stefan Verhofsté wegviel in de eerste ronde. De Aston Martin klampte aan bij de Nederlander, bleef zelfs binnen de seconde, maar voorbijsteken kon hij niet. Dat terwijl Robin Deville op geruime afstand derde werd.

Tijdens de tweede race was het Crispeyn die pech kende. Hij kwam in aanraking met een andere wagen, waardoor hij een inhaalrace moest afwerken. Hierdoor kreeg Klopman een vrijgeleide naar winst. De strijd tussen Joël Demonceau en Deville voor de tweede plaats bleek interessant. De Porsche hield de Aston Martin van Flemish Simsports achter zich, maar uiteindelijk geraakte Deville er toch langs om de tweede plaats binnen te halen. Helaas voor Demonceau viel hij ook naast het podium, nadat Stefan Verhofsté met zijn Aston er ook voorbijreed en zo derde werd.

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
In klasse 3 was er helaas een zeer lage opkomst, met in het totaal twee wagens, maar met Wijnant en Niels de Cuyper was het wel de top twee die aan de start verscheen. Er stond evenwel er geen maat op de tweevoudig kampioen met zijn Audi RS3 LMS TCR. De Oost-Vlaming eindigde race met acht seconden voorsprong, bij de tweede race kwam de Cuyper al dichter, maar keek nog steeds aan tegen een achterstand van drie tellen. Na de race verklaarde Wijnant dat het de laatste race was met zijn vertrouwde Audi en bedankte ook de organisatie met een zeer mooie livery.

Thor Tulloh - Mazda MX-5
Thor Tulloh - Mazda MX-5
Tot slot waren de Mazda's met zijn vieren, maar het was Thor Tulloh die erboven uitstak. De Japanner reed al vrij vroeg weg, al bleef Ronald Vanuytrecht op vinkenslag. Helaas voor hem, bleef Tulloh foutloos en hij eindigde uiteindelijk op drie seconden, terwijl de derde plaats richting Yves Frederickx ging. Tijdens de tweede race was de dominantie van de nieuwe kampioen in klasse twee wel zichtbaar, want aan de meet had hij maar liefst 35 seconden voorsprong op Vanuytrecht. Voor de derde plaats kregen we wel een wissel, want ditmaal was Mike Goossens de betere van Frederickx.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op vrijdag 9 december 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons