van der Horst

Virtual Grand Prix Red Bull Ring: Enzo Fittipaldi wint - Stoffel Vandoorne tweede

Top drie Virtual Grand Prix Red Bull Ring
Top drie Virtual Grand Prix Red Bull Ring
In de eerste ronde van de F1 Virtual Grand Prix op de virtuele Red Bull Ring zegevierde Enzo Fittipaldi voor Haas F1 Team. De Braziliaanse youngster lag in de laatste tien ronden in gevecht met Ferrari Academy Driver Arthur Leclerc maar trok het laken naar zich toe in de slotfase. Achter die twee rijders kwam een gretige Stoffel Vandoorne als derde over de meet, maar door verschillende tijdstraffen voor Leclerc eindigt de Rumbekenaar alsnog op de tweede plaats.
Er had nochtans meer ingezeten voor Vandoorne, tijdens de eerste F1 Virtual Grand Prix van 2021. De Rumbekenaar besloot op de hardere rubbers te starten, waardoor hij lang kon blijven rijden. Tijdens zijn pitstop viel de huidige vicekampioen Formule E terug naar een vijfde plaats en moest zich van daaruit weer opwerken naar de top. Vooraan werd het een titanenstrijd tussen Fittipaldi en Leclerc, waar het er soms erg hevig aan toe ging. Vandoorne kwam voorbij Pietro Fittipaldi en Marcus Armstrong en zette de jacht in op Fittipaldi en Leclerc. Hij kwam echter een ronde tekort om mee te strijden voor de overwinning. Nog opvallend was de prestatie van Thibaut Courtois. De keeper van onze nationale ploeg en Real Madrid reed naar een tiende plaats en realiseerde daarnaast zelfs de snelste ronde van de wedstrijd. 

Hiermee is de eerste wedstrijd afgewerkt van de tweede editie van de Virtual Grand Prix. Volgende week zondag staat de volgende ronde gepland, met Silverstone als virtuele strijdarena.

Foto: Formula 1



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op zondag 31 januari 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons