van der Horst

VLN 1: Land Motorsport Audi op pole

Land Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Land Motorsport - Audi R8 LMS GT3
De eerste VLN pole van het seizoen ging naar de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 van het kwartet Basseng/De Phillippi/Rockenfeller/Scheider. De Audi haalde het nipt van de Bentley Team Abt Continental GT3 van Kane/Jöns/Brück (+0.279s) en ietwat verrassend de Ford GT van Jürgen Alzen en Philipp Wlazik die uitkomt in SPX. De organisatie mag dan wel snelheidsbeperkingen hebben opgeheven, de PK's van de GT3's werden toch naar beneden gehaald. Met een pole tijd van 8:06.097 op een nog vuile en groene Nordschleife lijkt de 8 minuten grens dit seizoen desondanks weer binnen bereik te liggen. Laurens Vanthoor start samen met Christopher Haase straks als vijftiende (Phoenix Audi). Edward Sandström kon voor WRT beslag leggen op de tiende chrono.
De start van de sessie werd uitgesteld tot ongeveer 9u30, door alweer laaghangde bewolking. De zon kon echter snel doorbreken en voor de wedstrijd worden aangename temperaturen verwacht. De vertraging vanmorgen zorgde er wel voor dat ook de wedstrijd een half uur later van start gaat (12u30).

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 2 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons