van der Horst

VLN 1: ROWE BMW wint uitgestelde en ingekorte openingsmanche

Start VLN 1
Start VLN 1
De ROWE Racing BMW M6 GT3 van Nicky Catsburg, Marco Wittmann en John Edwards heeft de eerste VLN-manche van het seizoen gewonnen, een wedstrijd die door de hardnekkige mist met ruim drie uur vertraging van start ging en vervolgens werd ingekort tot 2u45. De uiteindelijke winnaars hadden zich 's middags als vierde gekwalificeerd, terwijl de zusterwagen #98 de pole had veroverd met een 8:01.192.
  • Powercars
Podium VLN 1
Podium VLN 1
De strijd voor de zege draaide uit op een duel tussen de ROWE BMW #99 van John Edwards en de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #912 van Patrick Pilet. De Amerikaan passeerde de Fransman in de laatste ronde en overschreed de meet met een marge van vijf tellen. De ROWE BMW #98, die van op pole vertrok, zakte wat terug doorheen de race en werd derde (+16s), amper twee tiende voor de Falken Motorsports Porsche. De Frikadelli Racing Team Porsche vervolledigde de top vijf, die dus volledig werd ingepalmd door de twee Duitse merken.

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Beste Belg was Dries Vanthoor met de Land Motorsport Audi R8 LMS #29 op de elfde plek. Adrien De Leener kwam als zeventiende over de meet met zijn IronForce Porsche. De Manthey Porsche #911 van Laurens Vanthoor en Earl Bamber werd in de openingsronde achteraan aangereden en moest meteen de strijd staken. Guido Dumarey won de VT3-klasse met een Porsche Cayman, maar was tevens ook de enige deelnemer, en Denis Dupont werd tweede bij zijn Ring debuut in de AT(-G) klasse (3 deelnemers). In de sterk bezette V4-klasse (18 starters) reden Pieter Denys en Gregory Eyckmans naar de zesde plek met hun BMW 325i.

--- UITSLAG VLN 1 (PDF) ---

Foto's: VLN & ROWE RacingDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 24 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons