van der Horst

VLN 10: Alzen Ford GT3 scoort eerst algemene zege

Alzen Ford GT3
Alzen Ford GT3
De Ford GT3 van Jürgen Alzen en Dominik Schwager heeft de tiende en laatste VLN race van het seizoen gewonnen. Het was meteen ook de eerste zege voor de Alzen bolide, en de eerste voor Ford sinds 1990. Nog voor de wedstrijd van start ging was er al de verrassende pole positie van de Cup Porsche van de Finnen Antti Buri en Kari-Pekka Laaksonen, die in moeilijke omstandigheden een 9:58.512 op de tabellen zette en daarmee de fabrieks Bentley een kleine drie seconden te snel af was. De algemene VLN titel ging dit jaar naar Rolf Derscheid en Michael Flehmer die met hun bescheiden BMW 325i in de drukbezette V4-klasse uitkwamen.
  • Powercars
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Ook bij de start hingen bepaalde delen van het circuit weer in de wolken, de lichten gingen op groen maar na twee ronden werd de rode vlag boven gehaald. Op dat moment reed de Bentley Continental GT3 van Steven Kane, Guy Smith en Andy Meyrick aan de leiding, nadat deze aan het einde van de eerste ronde de koppositie had overgenomen van de Getspeed Porsche van Audi GT-fabriekspiloot Christopher Mies. Bij de herstart een goede twee uur later duurde het niet lang of de Manthey Racing Porsche GT3-R van fabriekspiloot Frederic Makowiecki (geflankeerd door Otto Klohs) kwam aan de leiding te liggen. 
 
De Alzen Ford, die in de trainingen nog een accident had, kwam echter terug en nam de leiding over toen de minder snelle Klohs het stuur overnam. Ook de Frikadelli Racing Porsche van Klaus Abbelen, Sabine Schmitz, Patrick Huisman en Frank Stippler ging de Manthey Porsche nog voorbij om als tweede te finishen. De Vita4One Racing BMW Z4 GT3 van Jens Klingmann, Yelmer Buurman en Niki Mayr-Melnhof werd vijfde, terwijl men er bij Bentley uiteindelijk eerder een testsessie van maakte en als dertiende de meet overschreed.
 
Stefan van Campenhoudt was vandaag de beste Belg op de Nordschleife, hij werd 21e algemeen (vierde SP7) op een Cup Porsche van Teichmann Racing (Markus Palttala gaf op). Franz-Jose Georges won aan het stuur van een BMW 330i de V5-klasse, terwijl Chris Voet Chris en Bart Van den Broeck net naast het podium eindigden in de Clio Cup klasse.

--- UITSLAG VLN 10 ---

Foto's: VLN/BruckeDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 26 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DMV Münsterlandpokal.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons