van der Horst

VLN 10: Porsche wint - Vancampenhoudt grijpt nipt naast titel

Black Falcon Porsche 911 GT3 Cup
Black Falcon Porsche 911 GT3 Cup
Onze landgenoot Stefan Vancampenhoudt kon vandaag geschiedenis schrijven door de eerste buitenlander te worden die kampioen wordt in het Duitse VLN-kampioenschap. Ondanks een mooie tweede plaats in de V4-klasse in zijn vertrouwde BMW 325i kwam hij echter net tekort om de Renault Clio van de broers Groneck van een tweede titel te houden. De zege vandaag was voor de Black Falcon Porsche van 'Gerwin', Metzger en Eng.
Walkenhorst BMW Z4 GT3
Walkenhorst BMW Z4 GT3
De seizoensfinale van de VLN verliep alweer chaotisch, daar zware mist het tijdschema andermaal in de war stuurde. De wedstrijd over vier uur werd daardoor nog voor de start met één uur ingekort, nadat de normaal anderhalf uur durende kwalificaties ook al niet volledig konden worden afgewerkt. Frédéric Vervisch toonde zich daarin andermaal de snelste in de BMW M235i-klasse, nadat hij de Racing One-auto twee weken geleden ook al de klassepole bezorgde. De algemene pole was voor de Walkenhorst BMW Z4 GT3 van Jesse Krohn en Victor Bouveng.

Vervisch & co leidden in de BMW M235i-klasse
Vervisch & co leidden in de BMW M235i-klasse
De van de pole vertrokken BMW kreeg tijdens de wedstrijd al snel een penalty voor te snel rijden onder geel en zag zo de leiders wegrijden. Aanvankelijk leek de Audi R8 LMS ultra van de Busch-broers, bijgestaan door Marc Basseng, aan het langste eind te trekken, totdat de race met nog een kwartier op de klok opeens gestopt werd door middel van de rode vlag. Op de Nordschleife waren enkele deelnemers van de baan gegaan op een oliespoor en het zicht werd bovendien almaar slechter door de mist, die weer fors de kop kwam opsteken.

Stef Vancampenhoudt
Stef Vancampenhoudt
De Busch-Audi, opnieuw het vertrouwde 'oude' exemplaar nadat ze tijdens de vorige wedstrijd als eerste klantenteam mochten beschikken over de nieuwe R8, reed op dat moment aan de leiding. Bij een rode vlag-situatie wordt echter de stand van de ronde ervoor genomen, en na wat rekenwerk bleek dat enigszins verrassend de Black Falcon Porsche van de Nederlander 'Gerwin', de Zwitser Manuel Metzger en de Oostenrijker Philipp Eng te zijn. Ook was de koersdirectie vrij snel met de mededeling dat er ondanks de rode vlag volledige kampioenschapspunten konden worden uitgedeeld, wat in het nadeel speelde van Vancampenhoudt, die anderzijds mag terugblikken op een geslaagd seizoen in de VLN. Vervisch tot slot haalde met teamgenoten Wüsthoff en Leuchter de klassezege binnen.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 31 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 10.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons