van der Horst

VLN 2: HTP Bentley verovert ook pole op Nordschleife

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Nadat Bentley Team HTP gisteren al een dubbele pole realiseerde voor de ADAC GT Masters races op Oschersleben, heeft de Continental GT3 #28 van Christian Menzel, Lance David Arnold en Guy Smith ook de beste tijd neergezet in de kwalificatiesessie voor de tweede VLN-race van het seizoen. De 8:18.892 werd vroeg in de sessie neergezet vooraleer de regen arriveerde. De nieuwe Phoenix Audi R8 LMS van Marcel Fässler, Christopher Haase en Frank Stippler start zo meteen als tweede (+3.743s), voor de fabrieks Aston Martin V12 Vantage GT3 van Mücke/Turner/Lamy. De Frikadelli Racing Porsche 991 GT America noteerde een opmerkelijke vierde tijd, voor de GT3-versie van het team in P5.
  • STX Motorhomes
De WRT Audi van het duo Pierre Kaffer/Laurens Vanthoor legde beslag op de negende startplek, terwijl de Marc VDS Racing BMW #25 van Maxime Martin helemaal in de buik van het peloton eindigde (P81!) na een vroege lekke band en vervolgens pech met het regenweer. De zusterwagen start als 26e. 

LIVE COVERAGE VLN2

Foto: BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 25 april 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons