van der Horst

VLN 2: WRT schenkt Audi R8 LMS GT3 eerste zege en scoort 1-2 !

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS 2015
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS 2015
WRT heeft zijn eerste VLN-wedstrijd op de Nürburgring Nordschleife beet, en hoe! Het team uit Baudour dat dit weekend rechtstreeks voor Audi Sport opereert, maakte er in moeilijke omstandigheden meteen een 1-2 van, en schonk de nieuwe R8 LMS GT3 daarmee een eerste zege op de Nordschleife. De overwinning in de verregende wedstrijd ging uiteindelijk naar Christopher Mies en DTM-rijder Nico Müller, anderhalve minuut voor de grijze zusterwagen van Laurens Vanthoor en Pierre Kaffer die onderweg een lekke band opliep.
Het spande er uiteindelijk nog om, Müller kon een late splash-and-dash nog vermijden door iedere ronde 1 à 2 liter brandstof uit te sparen en wist daardoor voor het eerst een stint van 10 ronden vol te maken, een kunstje dat ook Vanthoor klaarde. De twee Phoenix Racing exemplaren verloren veel tijd en eindigden buiten de top 30.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Het podium werd vervolledigd door de ROWE Racing Mercedes #7 van Klaus Graf, Thomas Jäger, Christian Hohenadel en Nico Bastian (+2:45.761s), met een ruime marge op de polesittende HTP Bentley Continental GT3 van Christian Menzel, Guy Smith en Lance David Arnold. Maxime Martin bracht de eerste Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 als vijfde over de streep, op een achterstand van meer dan zes minuten. De zusterwagen #26 finishte als achtste en was de laatste wagen die binnen dezelfde ronde werd geklasseerd. 

Later meer…

Foto's: Arne Simons en MVDS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 25 april 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons