van der Horst

VLN 2: Winst voor BMW - Vanthoor DNF

ROWE Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing - BMW M6 GT3
De ROWE Racing BMW M6 GT3 van Jesse Krohn en Connor De Phillippi heeft de tweede en tevens laatste VLN-wedstrijd voor de 24 uren van de Nürburgring gewonnen. De Beierse GT3 startte als zevende en was doorheen de race in strijd voor de posities in de top vijf. Het was pas na de laatste reeks pitstops dat de ROWE BMW vooraan kwam postvatten. Uiteindelijk kwam de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #14 van Maro Engel, Adam Christodoulou, Dirk Müller en Manuel Metzger nog sterk opzetten, maar bij het vallen van de vlag moesten zij hun remonte stopzetten bij een achterstand van negen seconden. Voor Connor De Phillippi is deze overwinning meteen ook zijn eerste als BMW-fabriekspiloot.
Laurens Vanthoor zette de Manthey Porsche 911 GT3 R #911 vanmorgen nog op pole met een rondje onder de acht minuten, maar onze landgenoot kon geen tweede zege op rij boeken. De wagen viel uit na een incident in de Mercedes-Arena. De zusterwagen #912 van Pillet/Makowiecki/Tandy werd vijfde, terwijl de Falken Porsche #4 van Klaus Bachler en Martin Ragginger op derde plaats eindigde (+13s). Adrien De Leener werd bij zijn GT3 Nordschleife debuut meteen knap 17e in een sterk bezet veld met een Audi R8 LMS uit de stal van Car Collection Motorsport. Kris Cools werd tot slot derde in SP7 met een Porsche 911 GT3 Cup. Naomi Schiff werd met haar KTM als 70e geklasseerd in een veld met meer dan 150 deelnemers.

--- UITSLAG VLN 2 (PDF) ---

Foto: VLN/BrückeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons