van der Horst

VLN 4: 208 wagens aan de start generale repetitie 24h Nürburgring

623c75abaea4d75b5430ec23a6db05ceb1536fdf.jpg
Maar liefst 208 wagens hebben zich aangemeld voor alweer de vierde VLN-wedstrijd van het seizoen, de 45e Adenauer ADAC simfy-Trophy. Na het beperkte succes van de ADAC Qualifying race van begin april, is dit voor vele teams en rijders meteen ook de laatste kans om zich in wedstrijdomstandigheden voor te bereiden op de 24 uren van de Nürburgring, dit jaar weer verschoven naar de tweede helft van juni. In de topklasse SP9 schreven er zich niet minder dan 28 GT3’s in.
  • Powercars
--- DEELNEMERSLIJST VLN 4 (pdf) ---

ADAC Qualifying Race 24h Nürburgring in beeld gebracht
Naast vaste klanten als Marc VDS Racing, Rowe Racing, Alzen Automotive, Manthey Racing en Frikadelli Racing Team tekenen er dus ook heel wat gelegenheidsstarters present. Zo brengt onder meer Prosperia C. Abt Racing, dat in de ADAC GT Masters hoge toppen scheert, twee Audi’s in de Hankook kleuren aan de start met, opvallend, Richard Westbrook als een van de rijders. 
 
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Ook Nissan is op volle kracht aanwezig met drie exemplaren van de GT-R Nismo GT3, twee daarvan ingezet door RJN en een door Schulze Motorsport. Aston Martin Racing keert voor het eerst sinds het testweekend half maart terug met de V12 Vantage GT3 in de gekende Bilstein kleuren, met Stefan Mücke en Darren Turner achter het stuur. Dörr Motorsport brengt nog eens een McLaren MP4-12C GT3, en is er natuurlijk op uit om de betrouwbaar van de Britse GT op de Eifelomloop te bewijzen. 
 
GT Corse by Rinaldi is tevens een eenzame vertegenwoordiger en zet de enige Ferrari GT3 in, voor onder meer Andrea Barlesi. Afwezig is echter Phoenix Racing en dus ook Laurens Vanthoor, de equipe van Ernst Moser heeft dit weekend dan ook de handen al vol met de Blancpain Sprint Series en DTM. 
 
Voorts verschijnen er ook  de gebruikelijk Belgen aan de start, zoals Kris Cools in de Teichmann Racing Porsche Cup, de familie Stessens op een Toyota GT86, Chris Voet en Bart van den Broeck met hun recent aangeschafte Clio Cup en tot slot Olivier Muytjens, Kurt Dujardin en Brody, ook op een Toyota GT86.

Foto's: VLN/Brucke & Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 16 mei 2014.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons