van der Horst

VLN 4: Black Falcon wint voortijdig afgevlagde race

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 die vanmorgen nog de pole wist te veroveren voor de vierde VLN-wedstrijd van het seizoen, kwam deze namiddag ook als winnaar uit de bus. Lance David Arnold, Andreas Simonsen en Christian Menzel lagen in de wagen met startnummer #3 aan de leiding wanneer na ruim drie uur wedstrijd de rode vlag werd gezwaaid voor een zwaar ongeval op de Döttinger Höhe waarbij diverse wagens betrokken waren. Gezien de gevorderde staat van de race en de ernst van het incident besloot de wedstrijdleiding om de race niet meer te herstarten.
Start VLN 4
Start VLN 4
De Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 #25 van Uwe Alzen en Jörg Müller werd na 18 ronden als tweede geklasseerd, op 31 seconden achterstand van de winnaars. Het podium werd vervolledigd door de Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3-R van Sabine Schmitz, Klaus Abbelen, Patrick Huisman en opmerkelijk Audi fabriekspiloot Frank Stippler. De Team Schübert BMW Z4 GT3 #20 van Claudia Hürtgen, Dominik Baumann en Jens Klingmann werd knap vierde nadat Hürtgen in de chaos bij de start werd rondgetikt en achteraan moest aansluiten bij het verlaten van de Mercedes Arena. 
 
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Achter de tweede Black Falcon Mercedes GT3 van onder meer Yelmer Buurman finishte de Dörr Motorsport McLaren als zesde, Kevin Estré reed de pannen van het dak en kon de Britse GT zelfs aan de leiding brengen in de openingsfase. De tweede Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 (Leinders/Catsburg/Adorf) tikte als tiende aan (+2:42.503), net voor de fabrieks Aston Martin V12 Vantage GT3 in de Bilstein kleuren van Darren Turner en Stefan Mücke.
 
Markus Palttala werd op de Teichmann Racing Porsche derde in de Porsche Cup klasse, terwijl Chris Voet en Bart van den Broeck met hun Renault Clio zevende werden op 14 deelnemers in de Clio Cup klasse en Olivier Muytjens, Kurt Dujardin en Brody als zevende op negen deelnemers over de meet kwamen in de Toyota GT86 cup klasse. Kris Cools haalde tot slot een knappe vierde plek binnen in de sterk bezette SP7 klasse op zijn Teichmann Racing Porsche, terwijl Ken, Ludo en Marc Stessens samen met Tom Eeckelaert vierde werden in V3 op hun Toyota GT86.

--- UITSLAG VLN 4 ---

Foto's: VLN/Brucke
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adenauer ADAC Simfy Trophy.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons